STS economisește 98 de bani în uma atribuirii unui contract către o asociere care ar include și o firmă a lui Sebastian Ghiță

STS economisește 98 de bani în uma atribuirii unui contract către o asociere care ar include și o firmă a lui Sebastian Ghiță
scris 21 aug 2015

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a obținut o economie de 98 de bani în urma atribuirii unui contract către o asociere care ar include o firmă controlată de deputatul PSD Sebastian Ghiță, asupra căreia procurorii DNA au pus sechestru pe conturi, în 24 iunie, alături de alte 53 societăți.

Procurorii DNA Ploiești au luat măsura sechestrului asigurător asupra conturilor a 54 de firme despre care susțin că sunt controlate de deputatul Sebastian Ghiță și asupra bunurilor mobile, imobile, a acțiunilor și conturilor bancare ale lui acestuia. 

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, procurorii au pus sechestru pe conturile și acțiunile a 24 de persoane pe care Sebastian Ghiță le-ar fi folosit ca interpuși pentru firmele controlate de el.

Măsura sechestrului a fost ridicată în 10 iulie, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Societatea în cauză este Teamnet International, parte a asocierii formate din S&T România, Teamnet Solutions International și Quality Business Solutions.

În cadrul asocierii, care a fost singurul ofertant la licitația organizată de STS, subcontractant va fi Teamnet Project Management Solutions.

Prin anunțul de participare, publicat în aprilie, contractul a fost estimat la 10.224.999,98 lei, fără TVA, și a fost atribuit, miercuri, pentru suma de 10.224.999 lei, fără TVA, realizându-se astfel o economie de 98 de bani.

Contractul presupune furnizarea de echipamente IT&C și aplicații software destinate modernizării infrastructurii sistemului de urgență 112 în București și Ilfov.

"Contractul are ca obiect furnizarea unui sistem informatic la cheie, complet integrat în arhitectura Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 (SNUAU) și perfect interoperabil cu 

STS economisește 98 de bani în uma atribuirii unui contract către o asociere care ar include și o firmă a lui Sebastian Ghiță
toate centrele 112 județene, sistem informatic a cărui realizare va cuprinde furnizarea unei componente hardware (echipamente IT&C), inclusiv instalarea, configurarea și punerea în funcțiune a acesteia, respectiv dezvoltarea și implementarea unei componente software în vederea modernizării SNUAU la nivelul municipiului București și județului Ilfov", se arată în anunțul de participare al licitației publicat în aprilie pe www.e-licitatie.ro.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 5 luni și va fi finanțat de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile.

În a doua parte a lunii februarie, STS a mai lansat o licitație care a vizat cumpărarea de echipamente IT&C, inclusiv instalarea, configurarea și punerea în funcțiune a acestora, precum și dezvoltarea și instalarea de aplicații software în vederea punerii în practică a proiectului "Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) până la nivelul resurselor mobile ale agențiilor de intervenție Ambulanță și SMURD și al Unităților de Primiri Urgențe".

Estimat la 57,6 milioane de lei, TVA inclusă, contractul a fost atribuit în a doua parte a lunii iulie pentru suma de 57 milioane de lei, cu TVA.

Câștigătorul licitației a fost consorțiul format din Teamnet Project Management Solutions, Teamnet International, Dedalus Teamnet și S&T România.

În cadrul procedurii de atribuire au mai depus oferte Romsys, Ericsson Telecomunications România (terț susținător Ericsson AB Suedia), Beta 80 (Italia) și terțul susținător Net Brinel, precum și asocierile formate HP România și Provus Service Provider (subcontractanți Ageximco și Iello-Dev), Felix Telecom și Info World, Elsaco și Greensoft, Mira Telecom, Mira Technologis Group și Radcom (subcontractant Logic Computer).

STS a stabilit durata contractului la 6 luni de la data atribuirii, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile.

Serviciul de Telecomunicații Speciale este operatorul SNUAU, cunoscut și sub denumirea serviciul de urgență 112.

În urma unei investiții de 40 milioane de euro, SNUAU a fost lansat la nivel național în aprilie 2005 și a avut ca furnizor principal compania suedeză Ericsson, care a livrat aplicația software și echipamentul necesar conectării centrelor de preluare a apelurilor și agențiile dispecer.

Înființată in 1994, S&T Romania este parte a S&T Group (Austria), unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii și solutii IT din Europa Centrală și de Est.

În 2014, afacerile companiei au avansat cu 38,5%, la 158,7 milioane de lei.

Cifrele prinvind indicatorii financiari ai Teamnet International pentru 2014 nu sunt disponibile pe pagina web a Ministerului Finanțelor Publice. În 2013, afacerile au atins 285,2 milioane de lei, în creștere cu 21% față de anul precedent.

Teamnet International a fost înființată în 2001 și este un furnizor de soluții IT și sisteme informatice pentru companii.

Teamnet Solutions International și-a început activitatea în 2011 și a încheiat anul 2014 cu afaceri de 83,6 milioane de lei, cu 122% mai mult față de 2013.

Quality Business Solutions este deținută de omul de afaceri Dumitru Octavian Nicolau și a raportat anul trecut afaceri de 53,2 milioane de lei, în urcare cu 14,1% față de 2013.

Grupul Teamnet a fost înființată de deputatul PSD și omul de afaceri Sebastian Ghiță.

El a anunțat în august 2012 că și-a vândut toate acțiunile deținute la firmele din domeniul IT&C, inclusiv la Teamnet.

Grupul Teamnet include, printer altele, societățile Teamnet International - integrare IT&C, Teamnet Dedalus - furnizor de tehnologie medicală, un joint venture cu compania Dedalus din Italia, Teamnet Engineering - furnizor de soluții de automatizare a sistemelor de management al deșeurilor, a apelor uzate - și Teamnet Ymens - furnizor de soluții cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
ghita sebastian
sts
contract
112