Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reiterat că își dorește un nou mandat, argumentând că a scos Primăria Capitalei din falimentul în care ar fi fost adusă de fostul edil general, Gabriela Firea.
"Deocamdată mai sunt doi ani și două luni și vreau să petrec fiecare dintre aceste zile pentru a rezolva problemele mari pe care orașul acesta le are. Și, da, îmi doresc, desigur, să mai am un mandat, mai ales pentru faptul că în administrația publică proiectele durează. Adică începi un proiect azi și îl termini peste trei ani, pentru că trebuie să faci achiziție, prefezabilitate, achiziție, fezabilitate, achiziție, proiectare și execuție.
Dacă se întâmplă să ai și o gaură de trei miliarde la început de mandat, termenele acestea se decalează. Da, îmi doresc, dar cel mai important lucru este să rezolvăm în doi ani și două luni cât mai multe din problemele mari pe care bucureștenii le au", a spus primarul, citat de Agerpres.
CITEȘTE ȘI FOTO Ciucă anunță investitorii străini că va ține în subordinea lui directă viitoarea agenție pentru investiții din afara țăriiÎn ce privește o eventuală candidatură din partea Gabrielei Firea, edilul general a opinat că aceasta a avut o activitate "catastrofală" din punct de vedere administrativ.
"Aici este o chestiune electorală, o chestiune politică în interiorul partidului. Sunt lucruri care pe mine nu mă privesc. Ca activitate administrativă, a fost un primar catastrofal", a spus el.
Întrebat de ce crede că ar fi un edil mai potrivit decât predecesoarea sa, Nicușor Dan a declarat că a accesat mai multe fonduri europene, că a scos Primăria din faliment și că a inițiat proiecte structurale.
CITEȘTE ȘI VIDEO Un mare șahist maghiar, "comoară a Ungariei", va reprezenta România în competițiile internaționale"Unul a băgat Primăria în faliment și unul a scos-o, cred că acesta ar fi un răspuns. Am luat bani europeni în 2021 cât în ultimii zece ani - acesta e al doilea răspuns. Și al treilea: Bucureștiul e o capitală europeană, un oraș în care trăiesc, cu zonele de influență, aproape patru milioane de oameni. Nu poți într-un oraș ca București să pui azi un pod aici, mâine un semafor dincolo. Adică, trebuie pentru un oraș ca Bucureștiul să ai gândire structurată și structurală pe ce vrei să vrei să faci pe termen lung. Și am venit cu acele proiecte structurale", a precizat Nicușor Dan.
El a menționat că aceste proiecte structurale vizează: semaforizarea inteligentă (un program care include 800 de intersecții, aflat în faza de atribuire a studiului de fezabilitate); reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai (un kilometru, realizat până în prezent); realizarea a 10 drumuri radiale spre Centura Capitalei (un proiect realizat împreună cu CJ Ilfov și Ministerul Transporturilor); trenul metropolitan.
Totodată, a adus și un al patrulea argument, subliniind că Bucureștiul "a involuat" din cauza modului în care s-a realizat dezvoltarea urbană și a faptului că "oricine a construit orice, oriunde".
CITEȘTE ȘI Rusia invită Bucureștiul să recunoască public că trimite arme Kievului. ''În loc de această rușine falsă, autoritățile ar trebui să mărturisească totul''"Asta se vede în trafic, în calitatea serviciilor, în tot ce înseamnă viață curentă. Și am pus punct acestei dezvoltări", a spus Nicușor Dan.