Republica Moldova a rămas fără Guvern. O moțiune de cenzură împotriva Executivului condus de premierul liberal-democrat Valeriu Streleț a fost votată de 65 de deputați. Împotrivă au fost 18 parlamentari.
Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, care a susținut moțiunea de cenzură, a îndemnat deputații din partidele proeuropene și pe cei neafiliați să se așeze la masa de negocieri în vederea formării unei noi majorități parlamentare stabile, transmite Publika.md.
Parlamentul a examinat astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, semnat și depus săptămâna trecută de către 42 de parlamentari ai fracțiunilor PSRM și PCRM. Aceștia îi reproșau lui Valeriu Streleț detașarea de atribuțiile constituționale, suspectându-l de implicare în acte de corupție.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Executivul condus de Valeriu Streleț a fost învestit pe 30 iulie 2015, cu votul a 52 de deputați, în timp ce 41 au votat împotrivă.
Valeriu Streleț are 45 de ani și și-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social–Democrat. Șapte ani mai târziu, numele politicianului se regăsește în lista electorală a Blocului "Plai Natal". În perioada 1994-2001, Valeriu Streleț a deținut funcția de președinte al Ligii Naționale a Tineretului din Moldova, iar în 2002 a devenit subsecretar general al Partidului Social Liberal. În decembrie 2002, este ales vicepreședinte al Partidului Social Liberal, funcție pe care o deține până în 2007, când devine vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat.
În 2009, Streleț a fost ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracțiunea parlamentară a liberal-democraților.
Valeriu Streleț a absolvit Facultatea de Istorie, dar și pe cea de Economie Generală și Drept, iar în 2004 a terminat Institutul European de Studii Politice.