Marea Britanie anunță noi măsuri pentru combaterea imigrației ilegale

Marea Britanie anunță noi măsuri pentru combaterea imigrației ilegale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Noul guvern britanic a detaliat noile măsuri pentru combaterea imigrației ilegale, promițând în special să atace problema "bandelor de călăuze" și să crească numărul expulzărilor de migranți ilegali, relatează AFP.

Migranții ajung aproape zilnic pe coasta Angliei după ce traversează Canalul Mânecii la bordul unor bărci pneumatice. Luni, au sosit peste 200, iar sâmbătă, aproape 500. Pe 11 august, peste 700 de migranți au traversat ilegal Canalul Mânecii, un record de la sosirea la putere a laburiștilor la începutul lunii iulie, arată Agerpres

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul britanic ar putea trata misoginismul ca formă de extremism CITEȘTE ȘI Guvernul britanic ar putea trata misoginismul ca formă de extremism
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Luam măsuri ferme și clare pentru a consolida securitatea la granițele noastre și pentru a ne asigura că regulile sunt respectate și aplicate", a declarat ministrul de interne, Yvette Cooper, citată într-un comunicat.

Lupta împotriva imigrației ilegale a fost unul dintre subiectele importante ale campaniei electorale, după 14 ani de guvernare conservatoare.

Ciolacu pentru Profit.ro, optimist după datele sub așteptări privind creșterea economică din T2: România va avea la final de an cea mai mare creștere economică din UE! CITEȘTE ȘI Ciolacu pentru Profit.ro, optimist după datele sub așteptări privind creșterea economică din T2: România va avea la final de an cea mai mare creștere economică din UE!

Imediat după sosirea sa la putere în iulie, premierul laburist Keir Starmer a abandonat proiectul predecesorilor săi de a-i expulza în Rwanda pe migranții sosiți ilegal.

El a promis ca va trata problema imigrației "cu umanitate", dar va reduce numărul de imigranți, legali și ilegali.

EXCLUSIV Creșterea masivă a impozitelor pe apartamente și case în unele orașe și scăderea în alte localități - amânate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Creșterea masivă a impozitelor pe apartamente și case în unele orașe și scăderea în alte localități - amânate

Pentru aceasta, Yvette Cooper vrea mai întâi să abordeze problema călăuzelor. "Până la 100 de noi agenți specializați în informații și investigații sunt desfășurați în cadrul Agenției naționale de luptă împotriva criminalității (NCA)" pentru a combate aceste "bande" și pentru "a preveni astfel traversările periculoase cu barca", se mai arată în comunicat.

Ministrul a promis că va crește numărul expulzărilor. "Personalul este redistribuit pentru a crește numărul de returnări ale solicitanților de azil respinși, care a scăzut cu 40% din 2010", a mai spus ea.

ULTIMA ORĂ Stare de alertă pe piața de gaze naturale din Republica Moldova, la propunerea operatorului basarabean controlat de Transgaz din România, după asaltul Ucrainei în Rusia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Stare de alertă pe piața de gaze naturale din Republica Moldova, la propunerea operatorului basarabean controlat de Transgaz din România, după asaltul Ucrainei în Rusia

Yvette Cooper vrea să atingă în următoarele șase luni nivelul din 2018 al expulzărilor.

Circa 300 de agenți au fost astfel "relocați pentru a examina mii de dosare ale solicitanților de azil respinși și returnări, inclusiv returnări forțate și voluntare", conform ministerului.

Ministerul de Interne are în vedere, de asemenea, să îi vizeze și pe angajatorii de migranți ilegali.

ULTIMA ORĂ Gabriel Resources amenință România cu un nou proces. Notificare către Iohannis și Ciolacu CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gabriel Resources amenință România cu un nou proces. Notificare către Iohannis și Ciolacu

După revoltele extremei drepte care au izbucnit în zeci de orașe din Anglia la începutul lunii august, subiectul imigrației pare că va anima sesiunea parlamentară din septembrie.

Acești protestatari au atacat în special hotelurile în care solicitanții de azil stăteau în timp ce așteptau ca dosarele lor să fie procesate. Magazinele deținute de imigranți au fost, de asemenea, vizate. 

.Premierul britanic a anunțat recent înființarea agenției Skills England (Competențe Anglia - n. red.), care va avea rolul de a ameliora formarea de angajați pentru a reduce dependența de migrație a pieței muncii.

Agenția reprezintă concretizarea unei promisiuni de campanie a Partidului Laburist.

FOTO Bombardiere americane, la baza Mihail Kogălniceanu. Au fost interceptate de aeronave rusești CITEȘTE ȘI FOTO Bombardiere americane, la baza Mihail Kogălniceanu. Au fost interceptate de aeronave rusești

În structura respectivă vor fi reprezentate autorități centrale și locale, firme, organizații de formare profesională și sindicate. Înființarea va avea loc în etape, în următoarele 9-12 luni, a arătat guvernul de la Londra.

Principalele sectoare vizate sunt construcțiile și asistența medicală.

Nippon Steel l-a angajat pe Mike Pompeo să o consilieze în legătură cu acordul de preluare a US Steel CITEȘTE ȘI Nippon Steel l-a angajat pe Mike Pompeo să o consilieze în legătură cu acordul de preluare a US Steel

„De mult prea multe ori”, tinerii britanici „nu au avut acces la ocazii bune sau la formare”, ceea ce a dus la o „supra-dependență a economiei noastre de niveluri de imigrare tot mai ridicate”, a spus Starmer la salonul aeronautic de la Farnborough, la sud-est de Londra. „Vom identifica diferențele actuale și viitoare în materie de competențe” față de necesitățile pieței muncii, „vom implementa planuri pentru remedierea situației și ne vom reduce dependența pe termen lung de angajații străini”, a adăugat el.

Penuria de angajați s-a dublat din 2017 până în 2022, ajungând la 500.000 de locuri de muncă, adică 36% din posturile vacante în prezent, conform datelor guvernului britanic.

Atacatorul lui Trump a folosit o dronă pentru a obține imagini aeriene de la locul de desfășurare a mitingului CITEȘTE ȘI Atacatorul lui Trump a folosit o dronă pentru a obține imagini aeriene de la locul de desfășurare a mitingului

În ciuda promisiunilor făcute de mai multe cabinete, imigrația – legală sau nu – în Regatul Unit a atins în ultimii ani niveluri fără precedent. Statisticile oficiale arată că imigrația netă a fost anul trecut de 685.000 de persoane, al doilea bilanț după recordul de 764.000 din 2022.

Liderul noului guvern laburist a insistat că nu critică firmele care angajează străini și nu intenționează să minimalizeze „contribuția imigrației la economia noastră, la serviciile noastre publice”. „Imigrația face parte din istoria noastră națională, a făcut și va face întotdeauna parte din aceasta”, a afirmat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
migratie