Hackeri au fost invitați să atace informatic mașini de vot și baze de date cu alegători

Hackeri au fost invitați să atace informatic mașini de vot și baze de date cu alegători
scris 30 iul 2017

Hackeri care participă în week-end la convenția Def Con, din Las Vegas, au fost invitați să atace informatic mașini de vot și baze de date cu alegători, într-o tentativă de a descoperi vulnerabilitățile ce ar putea fi exploatate pentru a influența rezultatul alegerilor, relatează Reuters, citat de News.ro.

Conferința anuală, aflată la a 25-a ediție, care a început vineri, vizează să atragă atenția asupra amenințării reprezentate de atacurile informatice asupra rezultatelor alegerilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Hackerii s-au îngrămădit într-o sală aglomerată de conferințe pentru oportunitatea rară de a examina și a încerca să spargă cele aproximativ 30 de echipamente electorale cumpărate de pe eBay, inclusiv mașini de vot, și registre digitale de vot folosite în prezent.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

“Vă încurajăm să faceți lucruri pe care, dacă le-ați face în ziua alegerilor, probabil că v-am aresta”, a spus Matt Blaze, specialist în computere de la John Hopkins, care a organizat segmentul consacrat alegerilor din sala de conferință de la centrul de convenții Caesar’s Palace.

Hackerii s-au împărțit în două echipe. Echipa albastră a fost însărcinată să apere o simulare de sistem electoral de hackerii din echipa roșie.

Temerile privind atacurile informatice vizând alegerile au luat amploare după ce agențiile americane de informații au acuzat Rusia că a ordonat atacul informatics vizând serverele Partidului Democrat, pentru a-l ajuta pe republicanul Donald Trump.

În luna iunie, un oficial din Departamentul de Securitate Internă a spus Congresului că hackerii ruși au vizat sistemele electorale din 21 de state americane, iar o parte dintre ele au fost sparte, însă nu există dovezi că au fost manipulate voturi.

Rusia a negat acuzațiile.

Jake Braun, un alt organizator, a declarat că el crede că exercițiul va convinge participanții că atacurile informatice pot fi folosite pentru a influența alegerile.

“Au fost multe afirmații că sistemul nostru electoral este de nespart. Este o prostie”, a spus Braun. “Numai un nebun sau un mincinos ar încerca să susțină că baza sa de date sau mașina sa nu poate fi spartă”, a adăugat el.

Barbara Simons, președintele ONG-ului Verified Voting, a afirmat că se așteaptă ca Rusia să încerce să influențeze alegerile de la jumătatea mandatului, din 2018, precum și alegerile din 2020. Pentru a contracara aceste amenințări, ea a pledat pentru folosirea de buletine de vot de hârtie

viewscnt
Afla mai multe despre
hacker
def con
atac informatic
alegeri
sua