Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Educația Continuă a Adulților 2024 - 2030, care are ca țintă triplarea numărului adulților care iau parte la activități de învățare, pentru a-și îmbunătăți perspectivele de angajare, dezvoltarea personală și profesională.
Strategia are în vedere activități de învățare formală, non-formală și informală, atât cu caracter general, cât și cu caracter vocațional, arată Agerrpres.
În acest mod pot fi îmbunătățite perspectivele de angajare, dezvoltarea personală și profesională și achiziția de competențe.
Pentru anul 2030, România și-a stabilit ca obiectiv o rată de 17,4% de participare a adulților (25 - 64 ani) la învățarea pe tot parcursul vieții.
Acest procent este de trei ori mai mare decât rata de participare înregistrată în 2022, respectiv 5,4%.
Acest tip de educație este deschis oricărei persoane care dorește să dobândească, să-și actualizeze, să-și finalizeze sau să-și extindă capacitățile, cunoștințele, abilitățile, aptitudinile și competențele pentru dezvoltarea personală și profesională, în cadrul unor diverse tipuri de instituții de educație formală și non-formală.
Ministerul Educației va conlucra cu instituțiile/organizațiile responsabile și interesate de implementarea strategiei - autorități publice centrale și locale, societatea civilă, ONG-uri, mass-media, companii private.
CITEȘTE ȘI Ciolacu se revoltă împotriva comercianților și merge după modelul Franței cu „shrinkflation” la raft: O scumpire „camuflată”, o formă de înșelăciune. Să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj!De exemplu, Ministerul Educației va colabora cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru obiectivele complementare cu inițiativele acestuia din urmă. De asemenea, are responsabilitatea furnizării de date și informații cantitative și calitative inclusiv prin intermediul instituțiilor aflate în coordonare/subordonare cu privire la atingerea obiectivelor strategiei, colaborând permanent și asigurând transparență, pentru evidențierea impactului acțiunilor întreprinse în facilitarea implementării strategiei