Complexurile hoteliere Lebăda și Sulina din Delta Dunării, precum și o vilă din Giurgiu de aproape 300 metri pătrați și teren de 2.000 metri pătrați,, toate aparținându-i omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv, în luna februarie, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții, și de la care trebuie confiscate și aproximativ 13 milioane de dolari, au fost scoase la vânzare de Fisc. Vîntu petrecea mare parte din timp în Deltă, având aici inclusiv întâlniri cu politicieni.
Pentru complexul Lebăda de pe brațul Sulina, în suprafață totală de aproape 4 hectare, prețul de pornire a licitației a fost fixat la 1,6 milioane euro, iar pentru complexul Sulina, de 1,4 hectare, prețul cerut este de 946.836 euro.
CITEȘTE ȘI VIDEO Putin, la pescuit în Siberia
Fiscul încearcă să vândă și vila lui Vîntu din localitatea Mihăilești, județul Giurgiu, în suprafață totală de aproape 300 metri pătrați și teren de 2.000 metri pătrați, cerând 61.373 euro.
În februarie acest an, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Sorin Ovidiu Vîntu la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții, instanța dispunând și confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari.
Vîntu este în penitenciar din iulie 2016, când a fost condamnat definitiv la șase ani și două luni de închisoare în dosarul privind devalizarea societății Petromservice.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul președinte Emil Constantinescu va fi mutat, temporar, din reședințăÎn dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanței supreme de spălare de bani și instigare la delapidare. Cercetările au vizat devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), Băncii Agricolă (BA), Băncii de Investiții și Dezvoltare - BID și Băncii Române de Scont.
În primăvară, Fiscul a scos la vânzare terenuri și clădiri de 4 milioane euro ale omului de afaceri Costel Cășuneanu, organizând și alte licitații pentru vânzarea unor active ale omului de afaceri Costică Constanda, ale primarului Robert Negoiță , ale omului de afaceri Dan Voiculescu, ale unor condamnați în dosarul Microsoft, ale omului de afaceri George Copos, ca și ale omului de afaceri Dorin Cocoș.
Arieratele rămase de recuperat administrate de ANAF se situau la finele anului trecut la 22,1 miliarde de lei, maximul ultimilor cinci ani, în timp încasările din activitatea de executare silită au scăzut față de anul 2015 și, cu excepția anului 2014, au fost cele mai mici din intervalul 2012-2016, potrivit datelor ANAF. La fel ca în anii trecuți, somația a rămas cel mai bun instrument al Fiscului, urmată de executarea conturilor și veniturilor de la terți.
Anul trecut, din executare silită s-au încasat 15,2 miliarde de lei, cu 3,6% mai puțin față de anul 2015: