Fostul ambasador al Statelor Unite în România din perioada administrației Trump, românul Adrian Zuckerman, a cărui misiune la București s-a încheiat în ianuarie 2021, s-a alăturat practicii de real estate a firmei globale de avocatură DLA Piper, la biroul din New York al acesteia. DLA Piper este a treia firmă de avocatură din SUA din punct de vedere al veniturilor și una dintre cele mai mari din lume.
"Sunt încântat să mă alătur unei firme globale de calibrul și prestigiul DLA Piper și de oportunitatea de a îi asista pe clienții acesteia în realizarea obiectivelor lor de business în Europa și în lume", a spus Zuckerman.
Fostul ambasador lucrează pentru DLA Piper în calitate de avocat "of counsel", ceea ce înseamnă că are o relație profesională constantă, permanentă, cu firma, fără însă să fie partener, asociat, acționar sau membru al acesteia.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autoritățiPe 9 ianuarie 2021, DLA Piper se alătura unui apel public al industriei juridice americane către vicepreședintele încă în funcție al SUA, Mike Pence, în care i se cerea acestuia să îl demită pe Donald Trump prin invocarea articolului 25 al Constituției SUA, după gravele incidente de la Capitoliu din 6 ianuarie.
DLA Piper este activă și în România.
"Ambasadorul Zuckerman vine cu un background impresionant în serviciul public, iar cooptarea sa va întări platforma noastră globală și capacitatea de a furniza consiliere nuanțată și sofisticată clienților din întreaga lume", a declarat co-partenerul executiv al diviziei americane a DLA Piper, Richard Chesley.
Firma amintește că, în mandatul de ambasador al lui Zuckerman, România a semnat cu SUA un acord de cooperare în domeniul apărării pe 10 ani, un acord interguvernamental privind extinderea și retehnologizarea centralei nucleare Cernavodă, precum și o înțelegere cu ExIm US, agenția de credit pentru export a Statelor Unite, pentru finanțarea proiectelor de la Cernavodă.
DLA Piper mai menționează că ambasadorul Adrian Zuckerman a fost decorat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu cea mai înaltă distincție civilă a statului român, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Cruce.
CITEȘTE ȘI Amazon, la un pas de preluarea Metro-Goldwyn-MayerEmigrat din România alături de părinți la vârsta de 10 ani, Zuckerman a fost admis ca avocat în Baroul din New York în 1984 și, până să ajungă ambasador SUA la București, a fost partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost co-președinte pentru proprietăți imobiliare și servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte a fost președinte pentru proprietăți imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obținută la New York Law School (1983).
Fostul președinte SUA Donald Trump l-a propus pe Zuckerman pentru postul de ambasador la București în iulie 2018. Potrivit USA Today, Zuckerman, vorbitor fluent de limbă română, este membru al unuia dintre cluburile de golf deținute de Donald Trump, situat în New Jersey.
Adrian Zuckerman a și donat bani pentru campania eșuată de realegere a lui Trump la Casa Albă, potrivit datelor Comisiei Electorale Federale (Federal Election Commission - FEC) a SUA.