UPDATE UNPR a remis un comunicat în care a precizat că procurorii au solicitat, în decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului "Solidaritatea" și destinația finală a sumelor încasate în acest cont.
"În legătură cu informația din presă potrivit căreia DNA verifică modul cum au fost cheltuite unele fonduri de către UNPR, facem următoarele precizări: subiectul se referă la solicitarea, în decembrie 2015, de către DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea' și destinația finală a sumelor încasate în acest cont. Precizăm că, în mai 2010, UNPR a anunțat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectați de criza financiară. UNPR a lansat, la acel moment, o invitație către politicieni, parlamentari, agenți economici și către toți cei care doreau să contribuie să facă donații în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donații în cont, din veniturile personale", informează UNPR într-un comunicat.
ȘTIREA INIȚIALĂ Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează modul în care ar fi fost cheltuite de către UNPR anumite sume de bani, au declarat surse judiciare. Anchetatorii fac cercetări într-un dosar privind modul cum au fost cheltuite anumite sume.
Potrivit surselor citate, ar fi vorba de sume de bani pe care le-ar fi strâns pentru sinistrați. Concret, au fost făcute campanii de strângere de fonduri pentru sinistrați însă există suspiciuni că aceste fonduri ar fi fost cheltuite pentru partid, potrivit Agerpres.
CITEȘTE ȘI Guvernul respinge încercarea de creștere a decontului de cazare a demnitarilor și reevaluează sistemulAncheta DNA a început la finele anului trecut, în decembrie, prin percheziții efectuate la sediul UNPR, dar informația legată de aceste percheziții a apărut în spațiul public vineri, la doar o zi după ce Gabriel Oprea, liderul UNPR, a susținut o conferință de presă în care atenționa, fără detalii, că formațiunea sa politică nu sprijină necondiționat Guvernul Cioloș.