Administrația Trump a renunțat, joi, la una dintre cele mai ambițioase propuneri ale sale de reducere a prețurilor medicamentelor comercializate cu prescripție, centrată pe asigurători, mărind probabilitatea de a lua noi măsuri concentrate pe producătorii farmaceutici, transmite Reuters.
Propunerea la care s-a renunțat ar fi cerut asigurătorilor de sănătate să transfere pacienților discount-urile de ordinul miliardelor de dolari primite de la producătorii de medicamente, arată news.ro.
Decizia reprezintă un nou pas înapoi pentru eforturile președintelui Donald Trump de a-și respecta promisiunea de a reduce prețurile plătite de populație pentru medicamente înainte de alegerile din noiembrie 2020, când republicanii vor să beneficieze electoral de îngrijorarea alegătorilor legată de costurile mari de îngrijire a sănătății.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Astfel, companii precum Cigna și CVS Health, care negociază discount-uri cu producătorii farmaceutici în cadrul programului guvernamental Medicare, vor continua să beneficieze de discount-urile respective.
Acțiunile Cigna au urcat cu 11%, CVS cu 5%, iar UnitedHealth tot cu 5%.
Titlurile companiilor farmaceutice au scăzut, cu peste 3% în cazul Merck, Bristol-Myers și Pfizer.
Un analist al băncii de investiții Baird, Eric Coldwell, a spus că Trump își va reorienta reforma către companiile farmaceutice.
Administrația Trump analizează o reglementare pentru a aduce prețurile unora dintre medicamentele incluse în programul Medicare la nivelul prețurilor mai mici din alte țări.
CITEȘTE ȘI România cumpără lansatoare de rachete din SUA. Contract masiv, în care mai sunt implicate Polonia și BahrainulSecretarul Departamentului pentru Sănătate și Servicii Sociale, Alex Azar, a declarat joi că americanii plătesc prea mult pentru medicamente, subvenționând sistemele socialiste europene. Majoritatea țărilor europene suportă costurile de îngrijire a sănătății cetățenilor și negociază direct prețurile medicamentelor.
Azar a mai spus că lucrează împreună cu Trump pentru a permite importurile de medicamente mai ieftine din alte țări, măsură susținută de președinte, dar respinsă de producătorii americani.