Blocajele din noul portal ONRC: Ministru a trimis Corpul de Control la Registrul Comerțului

Blocajele din noul portal ONRC: Ministru a trimis Corpul de Control la Registrul Comerțului
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că a trimis Corpul de Control pentru a face verificări la Registrul Comerțului, după ce reprezentanți ai mediului de afaceri, avocați și contabili au făcut sesizări cu privire la blocaje și problemele noului portal ONRC, pus recent în funcțiune în urma unei investiții de câteva zeci de milioane de euro.

Gorghiu a spus că nu are atribuții cu privire la activitatea Registrului Comerțului, ci doar cu privire la numirea și schimbarea directorului acestei instituții și cu privire la îmbunătățiri legislative care să vizeze activitatea instituției, arată Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Piața smartphone-urilor își revine, după ce anul trecut a fost la cel mai slab nivel din ultimul deceniu CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor își revine, după ce anul trecut a fost la cel mai slab nivel din ultimul deceniu
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Și mai am o pârghie – aceea de a trimite Corpul de Control la Registrul Comerțului, ca la orice instituție subordonată Ministerului Justiției, lucru care s-a și întâmplat. Am trimis Corpul de Control pentru a vedea care au fost cauzele acestor disfuncționalități, sincope. Mai departe, toate aspectele care țin de activitatea Registrului, de management, de funcționarea instituției, de achizițiile de softuri, platforme, orice întrebare aveți despre activitatea Registrului nu Ministerul răspunde, cu exclusiv conducerea Registrului Comerțului”, a declarat Alina Gorghiu, întrebată într-o conferință de presă despre frecventele probleme pe care reprezentanții mediului de afaceri, contabili sau avocați le reclamă cu privire la portalul web al Registrului Comerțului.

Din 26 iulie, ONRC are un nou portal de servicii on-line, pe care premierul Marcel Ciolacu îl lăuda, spunând că timpul necesar înființării unei firme „se reduce de la 72 de ore la doar 24”.

Antreprenori, contabili sau avocați au reclamat însă în mod constant „problemele tehnice majore” cu care se confruntă portalul.

VIDEO Ciolacu: Prelungim cu doi ani derularea Programului Național Dezvoltare Locală CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu: Prelungim cu doi ani derularea Programului Național Dezvoltare Locală

„Sunt probleme cu portalul ONRC,mai ales în ceea ce privește înregistrarea cererilor, care înainte funcționa (prin vechiul portal ONRC, n.r.). În prezent, nu funcționează sau, dacă funcționează, funcționează cu întârzieri sau pauze de refacere a cererii, te scoate din cerere, din portal. Sunt niște probleme tehnice destul de importante, ceea ce înseamnă că nici nu ți se poate înregistra dosarul, nici nu se poate soluționa. O problemă tehnică întâlnită în ultima perioadă este că eliberarea documentelor nu se mai face de pe o zi pe alta. Dacă astăzi îți este admis dosarul, în mod normal ar trebui să primești mâine documentele, dar nu le vei primi. Vei observa în portal că termenul de eliberare este indicat ca fiind mâine dar poți primi cererea peste câteva zile sau chiar o săptămână, două”, declara avocatul Cristian Bărcan, fondator al companiei RegNet, cu experiență în crearea a peste 10.000 de firme pentru diferiți antreprenori, potrivit StartUpCafe.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
registrul comerțului
corpul de control