Banca Populară Chineză avertizează: există riscul intrării în incapacitate de plată a unor companii chineze și al unor șocuri provocate de incertitudinile externe

Banca Populară Chineză avertizează: există riscul intrării în incapacitate de plată a unor companii chineze și al unor șocuri provocate de incertitudinile externe
scris 2 apr 2021

Banca Populară Chineză a avertizat că în țară există riscuri financiare acumulate în ultimii ani care pot duce la intrarea în incapacitate de plată a unor companii chineze, mai ales imobiliare, precum și ale unor șocuri provocate de incertitiudinile externe, transmite CNBC.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025
Urmărește-ne și pe Google News

Riscurile includ ”oscilarea” acțiunilor și a piețelor cu venituri fixe și posibile defaulturi ale unor companii din sectorul imobiliar, a spus Zou Lan, directorul pentru piețe financiare al băncii centrale, arată news.ro.

Aceste comentarii detaliate marchează cel mai recent avertisment dat în ultimele săptămâni de un oficial de rang înalt din China referitor la riscurile de pe piața internă.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Indicele compozit Shanghai aproape a stagnat în acest an, în timp ce indicele american S&P 500 a urcat cu peste 5%.

Pandemia de coronavirus și volatilitatea mare a fluxurilor internaționale de capital au șocat la rândul lor piața financiară internă, a spus Zou.

”Piețele de acțiuni, obligațiuni și de mărfuri se confruntă cu riscuri de oscilații. Un număr mic de grupuri de companii se află încă în perioada în care sunt expuse riscurile, companii mijlocii și de calitate scăzut au încă dificultăți, iar riscul de default este destul de mare”, a afirmat Zou.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Aceasta a adăugat că presiunea exercitată de creșterea prețurilor locuințelor în unele orașe ”supraîncălzite” este relativ mare, iar posibilitatea intrării în incapacitate de plată a datoriilor și alte riscuri în rândul companiilor imobiliare mici și mijlocii puternic îndatorate merită urmărită.

Guvernul chinez a anunțat luna trecută că în acest an are ca obiectiv o creștere a PIB de peste 6%. Mulți analiști au spus că această țintă conservatoare permite autorităților să răspundă unor probleme pe termen lung, cum ar fi acumularea de datorii.

Raportul între datorii și PIB al Chiunei a urcat la 285% la sfârșitul trimestrului trei din 2020, de la o medie de 251% în perioada 2016-2019, potrivit unui raport realizat de Allianz.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
banca