Noile impozite pentru restaurante și hoteluri au fost avizate de senatori în comisia economică

Noile impozite pentru restaurante și hoteluri au fost avizate de senatori în comisia economică
scris 30 nov 2015

Noile impozite pentru restaurante și hoteluri, pregătite să fie aplicate începând cu anul viitor, au fost avizate favorabil de către senatorii din comisia economică, de industrii și servicii, urmând să fie analizate și de comisia pentru buget și transmise spre vot final Senatului și, ulterior, Camerei Deputaților.

Un aviz favorabil a formulat și Consiliul Legislativ, care a recomandat totuși parlamentarilor să analizeze dacă introducerea noilor impozite doar pentru firme care desfășoară anumite activități nu încalcă prevederile Constituției, care stabilesc că statul trebuie să asigure inclusiv concurența loială în comerț.

Urmărește-ne și pe Google News

Parlamentarii au redactat însă un document în care asigură că viitoarele impozite corespund principiilor și normelor constituționale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Noul sistem de impunere a fost inițiat în Parlament, sub forma unei propuneri legislative privind impozitul specific unor activități, cu intenția să fie aplicat începând cu luna ianuarie a anului viitor. Pentru aceasta, trebuie să fie aprobat în următoarele săptămâni de ambele Camere ale Parlamentului și promulgat de președinte.

Taxele pentru locuințe cresc cu până la 30%. La firmele de apartament, depind de cine plătește utilitățile CITEȘTE ȘI Taxele pentru locuințe cresc cu până la 30%. La firmele de apartament, depind de cine plătește utilitățile

Profit.ro a anunțat, la începutul lunii noiembrie, că restaurantele, pizzeriile și shaormeriile din centrul Bucureștiului vor plăti, începând cu anul viitor, un impozit anual pornind de la peste 11.000 lei, în cazul unităților cu suprafață de până la 30 metri pătrați, și depășind 38.000 lei, pentru unități foarte mari, de peste 800 metri pătrați, sume comparabile urmând să achite și localurile din centrul celorlalte mari orașe, precum Brașov, Constanța, Cluj-Napoca. Pentru baruri și discoteci, cel mai mic impozitul anual în București va depăși 5.300 lei, iar în stațiuni vor fi impozite diferențiate între litoral și zona montană.

De asemenea, un hotel clasificat cu una sau două stele din centrul Bucureștiului va plăti, de anul viitor, un impozit anual de 223 lei pe loc de cazare în timp ce un hotel de lux, 5 stele, va fi taxat cu 891 lei/loc, în timp ce impozitele pentru hoteluri din alte orașe vor pleca de la 135 lei/loc și vor ajunge la circa 580-650 lei/loc. Pensiunile din orașe vor fi taxate cu circa 100 lei mai puțin, impozitele din stațiunile turistice vor fi mai mici, în schimb hotelurile de 3-5 stele de la periferia micilor orașe vor plăti mai mult ca în municipii.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
hoteluri
impozite