Ministrul Transporturilor a numit conducerea companiei care se va ocupa de construcția de noi autostrăzi în România

Ministrul Transporturilor a numit conducerea companiei care se va ocupa de construcția de noi autostrăzi în România
scris 14 nov 2016

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a numit, printr-un ordin de ministru, directorul general, membrii consiliului de administrație și Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) ai Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), care va avea proiectul de buget aprobat până la finalul anului și care a preluat de la fosta CNADNR responsabilitatea deschiderii de noi lucrări de autostrăzi și drumuri naționale, potrivit unui comunicat publicat luni.

În luna septembrie a acestui an, Guvernul a aprobat reorganizarea fostei CNADNR în două noi companii, dintre care CNIR se va ocupa de proiectarea și construcția de autostrăzi, drumuri expres și naționale, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se va ocupa de închiderea actualelor șantiere și de întreținerea drumurilor construite în România, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

CNIR va începe să funcționeze efectiv din 2017 și se va ocupa de construcția, proiectarea, reabilitarea, modernizarea și repararea autostrăzilor pe perioada de garanție tehnică, va construi drumuri expres, naționale, variante de ocolire, va executa lucrări în regie proprie și va concesiona spații de servicii.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Până la finalul acestui an, ministerul va aviza proiectul de buget anual de venituri și cheltuieli al CNIR.

În funcția de director general interimar a fost numit Valentin Urlan, inginer-constructor cu 22 ani de experiență în domeniu, care a lucrat inclusiv pentru Banca Națională a României (BNR) și în proiecte de infrastructură finanțate din fonduri europene.

Trump anunță că va renunța la salariul de președinte CITEȘTE ȘI Trump anunță că va renunța la salariul de președinte

”Selecția s-a realizat în urma procesului de recrutare care a durat o lună, timp în care au fost evaluate zeci de aplicații. Peste 20 de candidați, persoane fizice din România, dar și din străinătate, au fost selectați pentru interviu”, se arată în comunicat.

Potrivit ministerului, membrii interimari selectați pentru consiliul de administrație sunt Alina Burlacu, cu expertiza în proiecte și legislație de drumuri și poduri, Daniela Șchiopu, cu experiență în domeniul economic, Mădălina Stoian, din mediul academic, Victor Giosan, din zona finanțelor publice, Bogdan Pușcaș, cu experiență în zona achizițiilor publice, Mihaela Ruscior, juridic, și Gheorghe Știrbu, din mediul de afaceri.

În plus, până la finalul anului 2016, vor fi aleși cinci membri care să compună consiliul de transparență CNIR, cu atribuții specifice de consultare în domeniul politicilor și strategiilor companiei.

Directorul general va propune spre aprobarea consiliului de administrație structura organizatorică, organigrama și numărul de posturi pentru CNIR.

Ulterior, va avea loc recrutarea personalului atât pentru funcțiile de suport, cum ar fi departamentele economic, juridic și resurse umane, cât și pentru funcțiile de bază, precum monitorizarea, dezvoltarea și implementarea proiectelor de infrastructură.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a anunțat încă din luna mai că CNADNR va fi spartă în două companii distincte, una destinată investițiilor și contrucției de autostrăzi, iar alta specializată pe lucrări de reparații și mentenanță, pentru o mai bună eficientizare a activității.

Principalul motiv pentru reorganizarea companiei a fost întârzierea implementării proiectelor de infrastructură finanțate din fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin buse