VIDEO Nintendo își deschide propriul muzeu. Plus încă o zonă specială într-un imens parc de distracții

VIDEO Nintendo își deschide propriul muzeu. Plus încă o zonă specială într-un imens parc de distracții
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

Gigantul japonez al jocurilor video Nintendo își va deschide propriul muzeu la Kyoto (vestul Japoniei) pe 2 octombrie 2024.

''Dorim să arătăm evoluția divertismentului punând în valoare elementele împărtășite și construite de-a lungul timpului'' de Nintendo, a explicat celebrul creator Shigeru Miyamoto, "părintele" personajului Mario, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Copeland, preluată de Blackstone într-o tranzacție care evaluează afacerea la 14 miliarde de dolari, a intrat în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Copeland, preluată de Blackstone într-o tranzacție care evaluează afacerea la 14 miliarde de dolari, a intrat în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Biletele de intrare vor fi puse în vânzare printr-un sistem de loterie, iar un bilet pentru adulți va costa 3.300 de yeni (20 euro), potrivit site-ului oficial al muzeului.

Muzeul este situat la câțiva kilometri de centrul Kyoto (vestul Japoniei), unde se află sediul Nintendo, pe terenul unei foste uzine, unde Nintendo a fabricat ''hanafuda'', cărți de joc tradiționale japoneze.

X implementează tehnologia passkey pe Android CITEȘTE ȘI X implementează tehnologia passkey pe Android

Nintendo a făcut primii pași în jocurile video în 1977, odată cu lansarea consolelor de joc TV Game 15 și TV Game 6, dezvoltând în paralel console și jocuri arcade, cum ar fi Donkey Kong, lansat în 1981.

Compania a cunoscut ulterior un succes planetar odată cu consola Famicom, lansată în Japonia în 1983, cunoscută în străinătate sub acronimul NES (Nintendo Entertainment System).

Apple lucrează la un nou tip de dispozitiv CITEȘTE ȘI Apple lucrează la un nou tip de dispozitiv

În plus față de muzeu, compania urmează să deschidă, până la finalul anului, o nouă zonă dedicată personajului său Donkey Kong în imensul parc de distracții al studiourilor Universal Japan (USJ) din Osaka, în vestul Japoniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
pokémon
muzeu
japonia
parc de distractii