O companie japoneză a lansat un satelit care va crea prima ploaie artificială de meteoriți

O companie japoneză a lansat un satelit care va crea prima ploaie artificială de meteoriți
scris 18 ian 2019

O rachetă care duce un satelit cu misiunea de a crea prima ploaie artificială de meteoriți a fost lansată vineri, potrivit oamenilor de știință japonezi, citați de The Telegraph.

Un start-up din Tokyo a dezvoltat un microsatelit care să realizeze „show-ul ceresc” deasupra orașului Hiroshima la începutul anului viitor, ca experiement pentru ceea ce numește „serviciul de stele căzătoare la cerere”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Satelitul va lansa bile mici care vor străluci puternic prin atmosferă, simulând o ploaie de meteoriți.

Guvernul Franței pregătește debarcarea lui Carlos Ghosn din fruntea Renault CITEȘTE ȘI Guvernul Franței pregătește debarcarea lui Carlos Ghosn din fruntea Renault

Racheta a fost lansată vineri dimineață de la centrul spațial Uchinoura de către Agenția de Explorare Aerospațială Japoneză (JAXA).

În total, racheta duce șapte sateliți de dimensiuni ultra-reduse cu diverse tehnologii inovative, a spus purtătorul de cuvânt al JAXA, Nobuyoshi Fujimoto.

La orele prânzului a fost plasat cu succes pe orbită primul dintre cei șapte sateliți, iar agenția așteaptă rezultatul în cazul celorlalți șase.

Compania din spatele planului privind ploaia artificială de meteoriți este ALE Co. Ltd.

Formula chimică a celor 400 de bile a fost păstrată secret.

Satelitul ALE se află la 500 de kilometri deasupra Pământului și va coborî ușor la 400 de kilometri în anii următori.

Un al doilea satelit al companiei ar urma să fie lansat la jumătatea acestui an. Când cei doi sateliți vor orbita, ei vor putea fi folosiți în tandem, dar și separat.

Directoarea ALE, Lena Okajima, a explicat că orașul Hiroshima a fost ales pentru prima ploaie artificială de meteoriți pentru că are o vreme bună, peisaj și valoarea culturală.

ALE colaborează cu oameni de știință de la universitățile din Japonia, cu oficiali ai guvernului și are sponsori din rândul corporațiilor.

Nu a fost dezvăluit costul pentru o ploaie artificială de meteoriți.

viewscnt
Afla mai multe despre
satelit
meteoriti