Jumătate dintre angajații din România acordă mai puțin de 30 de minute mesei de prânz, spre deosebire de alte țări europene unde doar un procentaj de 23% din angajați alocă acest timp, potrivit unui studiu realizat de Edenred și publicat marți.
Totodată, potrivit barometrului FOOD 2018, aproape 75% din europeni își iau timp pentru pauza de prânz, cu 5% mai mult decât în 2014.
”Cu toate acestea, 27% dintre aceștia aleg să ia prânzul chiar la biroul la care lucrează. 94% dintre belgieni mânăncă în mod regulat la birou, în timp ce în Franța pauza de masă în afara biroului este sfântă. 26% dintre angajații francezi ies la restaurant în mod constant, luând în calcul prețul și proximitatea”, se arată în comunicat, preluat de news.ro.
CITEȘTE ȘI FOTO. Pijamalele negre ale fondatorului Playboy, scoase la licitație de casa Julien’s AuctionsFrancezii sunt întrecuți de slovaci, care ies la restaurant în pauza de prânz în proporție de 34% și de italieni cu 39%. Aceștia preferă avantajele mâncărurilor proaspăt gătite și sănătoase, potrivit studiului.
Cu ocazia zilei internaționale World Food Day, care este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie în țările membre ONU, România aderă la un proiect european lansat în 2011, menit să schimbe mentalitatea și obiceiurile alimentare ale românilor.
”Misiunea programului FOOD prin intermediul campaniei educaționale “Hai la 1 la masă! Ia o pauză pentru sănătate” este să crească gradul de conștientizare al importanței ritualului zilnic de care fiecare dintre noi are nevoie și pe care îl merită. Pauza de prânz este un generator de energie mentală și fizică și ajută la obținerea unui echilibru între viața profesională și personală”, se arată în comunicat.
Studiul a fost realizat în 2018 pe un eșantion de peste 25.000 de angajați și 1400 de proprietari de restaurante în opt țări europene (Austria, Belgia, Cehia, Franța, Italia, Portugalia, Slovacia și Spania) pe tema alimentației în timpul zilei de lucru.