INVESTIM ÎN SPORT Cătălina Roman, CEC BANK: Sportul românesc este insuficient de sprijinit financiar de către companii. Zona rurală și orașele mici sunt neglijate

INVESTIM ÎN SPORT Cătălina Roman, CEC BANK: Sportul românesc este insuficient de sprijinit financiar de către companii. Zona rurală și orașele mici sunt neglijate
scris 25 oct 2024

Profit.ro a lansat seria de articole ”INVESTIM ÎN SPORT”, aducând în centrul atenției eforturile făcute de diversele companii și branduri pentru a susține sportul românesc, într-un context în care statul nu găsește întotdeauna resursele de care este nevoie pentru a avea performanță în domeniu. În episodul de astăzi – CEC Bank.

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 93,23 miliarde de lei, la sfârșitul semestrului I 2024.

Urmărește-ne și pe Google News

CEC Bank este, totodată, și un susținător important al sportului românesc, alocând bugete considerabile în sprijinirea diferitelor activități sportive, dar și a altor demersuri comunitare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare

Cătălina Roman, Director al Direcției de Identitate și Comunicare Strategică în cadrul CEC BANK, afirmă că, în general, asocierea brandurilor cu sportul vine în primul rând dintr-o afinitate de valori. Iar pentru CEC Bank, susținerea sportului românesc înseamnă susținerea performanței, a muncii în echipă, a disciplinei și tenacității, a onestității și încrederii pe care acesta le reprezintă.

„Mai mult decât atât, sportivii sunt pentru noi exemple de dăruire, de muncă susținută, de reziliență și, de cele mai multe ori, modele de urmat. Evoluția CEC Bank pe parcursul celor 160 de ani de existență a fost strâns legată de contribuția la educarea comunităților, sub toate aspectele: educație financiară, culturală, sportivă.

Încă din prima jumătate a secolului trecut, din anii ’30, învățământul, construcțiile școlare și universitare au beneficiat de creditele și susținerea CEC, iar de această atenție a beneficiat și învățământul sportiv. De exemplu, începând cu anii 1936/1937 s-au acordat împrumuturi considerabile comitetelor școlare pentru reparații, modernizări și construirea de săli de sport”, mai spune aceasta.

INVESTIM ÎN SPORT Cătălina Roman, CEC BANK: Sportul românesc este insuficient de sprijinit financiar de către companii. Zona rurală și orașele mici sunt neglijate

În anii următori, continuă ea, Asociația de turism și sport „România Pitorească” a beneficiat, de asemenea, de sprijin din partea CEC Bank.

„Pe de altă parte, tot în acea perioadă, organizațiile sindicale, culturale și sportive aveau posibilitatea să-și depună în cont curent la banca noastră disponibilitățile lor în numerar, beneficiind astfel de dobânzi. Așadar, implicarea băncii în construirea educației și culturii sportive în România a fost una sustenabilă, abordare pe care o avem și în prezent”, precizează
Cătălina Roman.

INVESTIM ÎN SPORT Valer Hancaș, Kaufland România: Ne propunem să extindem investițiile și către alte sporturi. Ca target, ne concentrăm în mod special pe generațiile Millennials și Gen Z CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Valer Hancaș, Kaufland România: Ne propunem să extindem investițiile și către alte sporturi. Ca target, ne concentrăm în mod special pe generațiile Millennials și Gen Z

Unul dintre proiectele mai recente pe care CEC Bank a decis să-l sprijine este construcția “Pistei Olimpice de Canotaj - Pantelimon".

„Federația Română de Canotaj și CEC Bank au lansat în iunie 2024 un parteneriat prin care s-a dat startul acestui proiect ambițios pentru viitorul sportului românesc, și anume - construirea unei noi baze de canotaj pe malul lacului Lebăda din orașul Pantelimon.

Noua bază de pregătire le va oferi sportivilor condiții de antrenament la cele mai înalte standarde. Beneficiarii investiției sunt peste 1.000 de sportivi și antrenori de canotaj precum și comunitatea locală reprezentată atât de orașul Pantelimon cât și de municipiul București, pista fiind situată la granița dintre cele două orașe”, precizează Cătălina Roman.

 

De asemenea, CEC Bank a contribuit și la “Susținerea Sportului de Performanță”, un proiect ai cărui beneficiari sunt zeci de sportivi, printre care și participanți ai Lotului Național de Natație, cu rezultate excepționale atât la nivel național cât și internațional.

Un alt proiect pe care CEC Bank a decis să îl susțină este și “Investim împreună în viitorul sportului românesc”, care are drept scop susținerea secțiilor sportive ale CS Dinamo București.

„Implicarea CEC Bank în sport se întâmplă atât la nivel național, cât și local. Suntem prezenți în comunități și ne dorim să le fim alături și prin susținerea dezvoltării unora dintre echipele locale. Anul acesta am ales să sprijinim handbalul feminin în Buzău și echipa de fotbal - juniori F.C. Bacău.

Criteriile noastre de selecție a proiectelor sunt legate de valorile comune, de relevanța în comunitate și de potențialul de performanță”, mai spune aceasta.

INVESTIM ÎN SPORT Cristian Erbașu, proprietar Construcții Erbașu: Pe măsură ce economia românească va crește, sponsorizările vor crește, iar bugetele vor putea fi din ce în ce mai mari. Încă aceste bugete depind covârșitor de bugetul asigurat de stat pent CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Cristian Erbașu, proprietar Construcții Erbașu: Pe măsură ce economia românească va crește, sponsorizările vor crește, iar bugetele vor putea fi din ce în ce mai mari. Încă aceste bugete depind covârșitor de bugetul asigurat de stat pent

Bugetul CEC Bank este alocat în mare parte susținerii educației, sportului, culturii și sănătății.

„În 2024, sportul a fost unul dintre pilonii importanți și ne dorim să menținem același nivel și pe parcursul anului viitor.

Beneficiul este în primul rând rezultatul investiției în comunitate. Dacă fiecare companie dă înapoi comunității încredere și susținere, va avea în viitor clienți, angajați și parteneri mai educați, mai sănătoși, mai pregătiți, cu valori mult mai bine aliniate.

Dacă o companie susține sportul românesc, aceasta ajută la promovarea valorilor în România și în străinătate, la construirea unor modele pentru tinerele generații și, implicit, contribuie la o societate mai bună”, explică Cătălina Roman.

INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun

România are în total 348.088 sportivi legitimați, dintre care 279.906 sunt participanți în sistemul competițional național, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sport din 2023.

Dintre cele 70 de federații sportive existente în țară, Federația de Fotbal are cei mai mulți sportivi legitimați (171.800), urmată de Federația de Baschet (40.229) și de Federația de Karate (13.839).

Bucureștiul are cei mai mulți sportivi legitimați din țară (54.356), urmat de Timiș (18.231) și Cluj (17.909). Federația de Arte Marțiale a adus României în 2023 cele mai multe medalii la competițiile internaționale, respectiv 481, urmată de Federația de Karate, cu 449 medalii obținute și Federația de Kempo, cu 396 medalii obținute.

„Chiar dacă atunci când vorbim despre sport ne vin în minte cu precădere aspecte legate de performanță, sănătate sau pur și simplu hobby, există și multe alte motive pentru a susține activitățile fizice.

Este foarte adevărat că acestea pot îmbunătăți atât agilitatea mintală cât și condiția fizică, ambele cu efecte directe asupra productivității și capacității de muncă, dar și cu o contribuție semnificativă la motivarea oamenilor, la promovarea bunăstării și a coeziunii sociale precum și cu impact asupra îmbătrânirii active”, precizează Cătălina Roman, adăugând că, într-o economie modernă, sportul contribuie în mod direct la activitatea economică, fiind, în același timp, un puternic factor motivant pentru diverse persoane și grupuri.

„Activitățile sportive generează locuri de muncă la nivel local, atât în cadrul activităților sportive propriu-zise, cât și pentru lucrările de construcție și de întreținere a bazelor sportive. Astfel, sportul reprezintă un factor important al creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

Evenimentele și activitățile sportive pot avea un impact direct și puternic asupra economiilor locale, oferind, de asemenea, oportunități deosebite de marketing și promovare - de la produse specifice la investiții străine.

Nu în ultimul rând, o activitate fizică intensă poate duce la o reducere a utilizării mijloacelor de transport generatoare de dioxid de carbon și la alte efecte benefice pentru mediu”, completează aceasta.

INVESTIM ÎN SPORT Daniel Gross, Penny: Rezultatul tuturor acțiunilor realizate în parteneriat cu Federația Română de Fotbal s-a văzut în creșterea numărului de clienți în magazine și, implicit, în creșterea vânzărilor CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Daniel Gross, Penny: Rezultatul tuturor acțiunilor realizate în parteneriat cu Federația Română de Fotbal s-a văzut în creșterea numărului de clienți în magazine și, implicit, în creșterea vânzărilor


Cătălina Roman consideră și că, în momentul de față, sportul românesc este insuficient de sprijinit financiar de către companii.

„Pentru a ne lămuri asupra acestui aspect, este suficient să aruncăm o privire pe harta cu bazele sportive ale României și o să observăm că marea lor parte sunt concentrate în zona Bucureștiului și în câteva orașe cu putere economică. Zona rurală și orașele mici sunt neglijate. Fie și pentru acest singur aspect, putem spune că sportul românesc este insuficient de sprijinit financiar de către companii”, subliniază aceasta.

Primul pas înspre sprijinirea sportului, continuă ea, este acela de a conștientiza faptul că acesta are un rol extrem de important pe mai multe planuri în societate.

„Așa cum, spre exemplu, dezvoltarea de posibilități de entertainment și petrecere a timpului liber (mall-uri, centre de distracție) s-a dovedit că are rolul de a menține tinerii interesați în a rămâne în anumite zone, și investițiile în sport, în activitățile sportive și bazele sportive acționează indirect ca un liant pentru comunități. Toate aceste beneficii se întorc spre comunitate, spre companiile care finanțează și spre clienții acestora”, concluzionează aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
cătălina roman