Importanța fitness-ului pentru angajați și companii

Importanța fitness-ului pentru angajați și companii
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 iun 2024

În goana după cifre de afaceri din ce în ce mai mari, unele companii uită esențialul -  Bunăstarea și sănătatea angajaților. Și de cele mai multe ori acestea sunt un factor determinant pentru succesul unei organizații sau al unei companii. Cum se poate menține motivația, productivitatea și sănătatea angajaților. În cele ce urmează vom vorbi despre implementarea programelor de fitness corporate în rândul companiilor și impactul acestora asupra business-ului.

Studiile arată că angajații care participă la programe de fitness au o productivitate crescută și o stare de bine îmbunătățită. Potrivit unui studiu realizat de Harvard Business Review, companiile care investesc în sănătatea și bunăstarea angajaților pot observa o creștere de 6% în productivitate și o reducere de 25% în absențele cauzate de probleme de sănătate. De asemenea, un raport al American College of Sports Medicine a arătat că angajații care participă la programe de fitness au cu 27% mai puține zile de concediu medical.

Urmărește-ne și pe Google News

Un alt beneficiu major al programelor de fitness pentru companii este reducerea costurilor asociate cu asistența medicală. Organizațiile care încurajează activitățile fizice pot economisi sume considerabile pe termen lung, deoarece angajații activi sunt mai puțin predispuși la boli cronice și afecțiuni medicale costisitoare. Conform unui raport al RAND Corporation, fiecare dolar investit în programe de wellness corporativ poate genera o economie de aproximativ 3,27 dolari în costurile de asistență medicală.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Programele de fitness corporate World Class oferă soluții personalizate pentru companii, care contribuie la crearea unui mediu de lucru sănătos și motivant. Pachetele corporate includ acces la săli de fitness de top, antrenamente personalizate, clase de grup variate, toate adaptate nevoilor specifice ale angajaților și obiectivelor organizației. World Class colaborează cu experți în domeniu pentru a oferi cele mai bune servicii, asigurându-se că fiecare angajat beneficiază de un program adecvat nivelului său de fitness și preferințelor personale.

Pe lângă beneficiile evidente pentru sănătate și productivitate, programele de fitness pot contribui și la consolidarea culturii organizaționale. Activitățile de grup, precum clasele de yoga, antrenamentele de team building și competițiile sportive interne, pot întări coeziunea echipei și pot stimula spiritul de colaborare și camaraderie între angajați.

În linii mari, investiția în programe de fitness corporativ este o strategie esențială pentru orice companie care dorește să își îmbunătățească performanțele, să reducă costurile de asistență medicală și să creeze un mediu de lucru pozitiv și sănătos. Află mai multe despre programele World Class pentru angajați și companii pe site-ul www.worldclass.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
fitness
angajați