FOTO INVESTIM ÎN SPORT Dan Șucu, proprietar Mobexpert: Vrem să investim 20 de milioane de euro în zece baze sportive din întreaga țară, în care se vor antrena peste 3.000 de copii

FOTO INVESTIM ÎN SPORT Dan Șucu, proprietar Mobexpert: Vrem să investim 20 de milioane de euro în zece baze sportive din întreaga țară, în care se vor antrena peste 3.000 de copii
scris 4 nov 2024

Profit.ro a lansat seria de articole ”INVESTIM ÎN SPORT”, aducând în centrul atenției eforturile făcute de diversele companii și branduri pentru a susține sportul românesc, într-un context în care statul nu găsește întotdeauna resursele de care este nevoie pentru a avea performanță în domeniu. În episodul de astăzi – Mobexpert.

Bazele rețelei de mobilă Mobexpert au fost puse de Dan Șucu în iunie 1993, odată cu inaugurarea primului magazin din Unirea Shopping Center. Primul magazin după un concept nou, de tip hipermarket, a fost deschis în 2001 în Pipera, pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați. Acum, rețeaua numără 26 de magazine Mobexpert cu o suprafață de expunere de 110.000 de metri pătrați, 8 fabrici și 2.300 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Un aeroport din Noua Zeelandă impune o limită de timp pentru îmbrățișări CITEȘTE ȘI Un aeroport din Noua Zeelandă impune o limită de timp pentru îmbrățișări
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Compania s-a concentrat de-a lungul anilor și pe proiecte de responsabilitate socială, alocând investiții semnificative în susținerea sportului românesc.

Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, vorbește despre două proiecte importante în care s-a implicat în ultimul deceniu, în construirea de baze sportive și în susținerea Federației Române de Șah.

„Sportul este o parabolă extraordinară pentru viață, o foarte bună pregătire pentru viitor. Cu ajutorul lui poți să le explici copiilor ce înseamnă ambiția, dorința și lupta pentru a reuși”, afirmă acesta.

FOTO INVESTIM ÎN SPORT Dan Șucu, proprietar Mobexpert: Vrem să investim 20 de milioane de euro în zece baze sportive din întreaga țară, în care se vor antrena peste 3.000 de copii

O societate sustenabilă, adaugă el, înseamnă mai mult decât grijă pentru mediu, înseamnă, cel puțin pentru Mobexpert, responsabilitate socială prin care ai grijă de sănătatea generațiilor care vin.

„Astfel, sportul și dreptul copiilor de a îl practica în condiții civilizate au devenit o misiune fără echivoc pentru companie. Mobexpert vrea să redea comunității bazele sportive lăsate în paragină și să facă astfel posibilă practicarea sportului de masă.

Vaticanul taie din salariul cardinalilor CITEȘTE ȘI Vaticanul taie din salariul cardinalilor

În urmă cu 9 ani, am considerat ca o datorie personală să găsesc și să mă asociez cu o bază sportivă, să investesc și să transform o bază sportivă părăsită într-una funcțională, la parametrii anilor 2020.

Am decis atunci că, de fiecare dată când o bază sportivă va fi disponibilă la vânzare, să o cumpăr pentru a o putea menține în funcțiune și pentru a o moderniza.

Nu rezultatele financiare sunt scopul acestor învestiții, în condițiile în care majoritatea vânzătorilor cer prețuri nerealiste pentru terenurile respective. Singura mulțumire este ca în aceste baze sute de copii să facă sport în fiecare zi”, spune Dan Șucu.

FOTO INVESTIM ÎN SPORT Dan Șucu, proprietar Mobexpert: Vrem să investim 20 de milioane de euro în zece baze sportive din întreaga țară, în care se vor antrena peste 3.000 de copii

Astfel, în vara anului 2021, Dan Șucu a achiziționat două baze sportive: Coresi și Constructorul, unde vor putea să facă sport minimum 1.200 de copii (ca ordin de mărime, în întreg județul Iași sunt mai puțin de 800 de copii care sunt legitimați).

„Baza Coresi este dedicată sportului de masă, în timp ce baza Mobexpert (fosta Constructorul) este dedicată sportului de elită.

O teorie este relansată: Roata a fost inventată de minerii din Carpați! CITEȘTE ȘI O teorie este relansată: Roata a fost inventată de minerii din Carpați!

La baza dedicată sportului de masă sunt înscriși aproximativ 700 de copii. Există 5 terenuri de fotbal distincte, iar cele două terenuri pentru copiii mici, până în 10 ani, sunt acoperite pentru a-i putea proteja de intemperii. Părinții vor putea face și ei sport cât timp își așteaptă copiii, în sala de forță și aerobic dedicată.

Baza Mobexpert este dedicată zonei de elită și reprezintă o bază modernă pentru jucătorii clubului Rapid (grupele de juniori de elită, dar și echipa de seniori)”, precizează proprietarul Mobexpert, adăugând că 10 milioane de euro au fost investite în cele două baze sportive cumpărate, iar ambele cuprind terenuri de fotbal, vestiare, săli de forță, săli de recuperare, cabinete medicale și zone de relaxare.

Planurile familiei Șucu au mers însă mai departe de atât și au vizat investiții în minimum zece baze sportive.

„Ceea ce căutăm într-o primă fază  este să găsim școli de fotbal care sunt cu adevărat competitive, care chiar în condiții vitrege, au reușit să strângă un număr mare de copii, să-i aducă la sport, să facă performanță. Pentru că în astfel de oameni, pasionați și dedicați misiunii lor, merită investite încredere și resurse. Proiectul total va implica investiții de 20 de milioane de euro în cele zece baze sportive din întreaga țară, în care se vor antrena peste 3.000 de copii”, mai spune acesta.

TOP Cine este cel mai bine plătit fotbalist din lume. Dintre jucătorii din Top 10, patru evoluează în Arabia Saudită, doi la Real Madrid și doi la Manchester City CITEȘTE ȘI TOP Cine este cel mai bine plătit fotbalist din lume. Dintre jucătorii din Top 10, patru evoluează în Arabia Saudită, doi la Real Madrid și doi la Manchester City

De la începutul anului 2023, Mobexpert a devenit și partener al Federației Române de Șah, al cărei sediu a căpătat o nouă înfățișare datorită susținerii companiei.

Ulterior,  parteneriatul a ajuns la următorul nivel și Mobexpert s-a alăturat programului național „Educație prin Șah”. Programul cuprinde 4 etape: acreditarea cursului, formarea cadrelor didactice, predarea șahului în școli și Olimpiada Națională de Șah.

Programul a fost aprobat în decembrie 2022, iar primele cursuri au început în februarie 2023.

„Cursul acreditat oferit de Casa Corpului Didactic (CCD) Ialomița în colaborare cu Federația Română de Șah și-a propus să formeze gratuit un număr de minimum 800 de cadre didactice pe an din ciclul primar.

Obiectivul Federației Române de Șah o fost să ofere cursul gratuit pentru minimum 3.000 de cadre didactice și 50.000 de elevi în 2023. Până în 2026 inclusiv, aproximativ 12.000 de cadre didactice vor beneficia de cursurile gratuite”, explică Dan Șucu.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan șucu
mobexpert