Compania Bucharest Film Studios, fostele Studiouri Media Pro din Buftea cumpărate la sfârșitul anului 2015 de omul de afaceri și regizorul Bobby Păunescu, a intrat în insolvență, conform datelor analizate de Profit.ro, anul trecut datoriile totale depășind 217 milioane lei. În septembrie, Profit.ro a anunțat că Polyana Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, unul dintre cei doi fii ai dictatorului Nicolae Ceaușescu, va fi retrasă după aproape 3 ani de la conducerea companiei, înainte de finalul mandatului.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Polyana a fost numită la începutul anului 2016, cum anunța atunci Profit.ro, administrator B și vicepreședinte al societății cu un mandat de 4 ani, până în februarie 2020.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Lituanianul Aleksandras Cesnavicius, numit, în 2013, director general al Pro TV, companie deținută de Central European Media Enterprises, s-a retras atunci din Consiliul de Administrație.
Tot la acel moment, Studiourile Media Pro și-au schimbat denumirea în "Bucharest Film Studios".
În primăvara acestui an, compania și-a cerut insolvența, înregistrând cererea la tribunal, dar a retras-o la scurt timp, după ce Guvernul a avizat o schemă de ajutor de stat pentru cinematografie.
Ulterior, însă, în lunile iunie și iulie, conform datelor analizate de Profit.ro, Bucharest Film Studios a revenit în instanță de două ori cu cererea de intrare în insolvență, judecătorii respingând solicitarea de fiecare dată pentru că nu au fost depuse toate înscrisurile.
CITEȘTE ȘI FOTO O companie aeriană și-a inscripționat greșit numele pe avionAcum, însă, solicitarea a fost acceptată, iar compania a intrat în insolvență.
Anul trecut, Bucharest Film Studios a avut afaceri de 6,2 milioane lei, cele mai mici din ultimii zece ani, și o pierdere de 25,3 milioane lei. Numărul de angajați a scăzut cu aproape 100 de persoane, de la 273 la 176 salariați.
În același timp, datoriile totale au cumulat, conform termene.ro, 217,8 milioane lei. Datoriile către stat înregistrau, la 30 iunie anul acesta, doar 3,39 milioane lei.
În solicitarea de intrare în insolvență, compania a argumentat prin "climatul economic cu caracter de criză financiară profundă și prelungită" care a afectat extrem fluxul de numerar, situația financiară a societății deteriorându-se constant în ultima perioadă și ajungând în imposibilitatea de a face față datoriilor exigibile cu lichiditățile pe care le are la dispoziție. A fost arătat că, la sfârșitul anului 2017, societatea înregistra datorii exigibile de peste 217.832 lei, care depășesc așadar valoarea prag de 40.000 de lei.