Facebook a recunoscut că a greșit când a cenzurat tabloul "Libertatea conducând poporul", de Eugène Delacroix

Facebook a recunoscut că a greșit când a cenzurat tabloul "Libertatea conducând poporul", de Eugène Delacroix
scris 19 mar 2018

O reprezentare a tabloului lui Delacroix, "Libertatea conducând poporul" în care o fată din popor cu pieptul dezgolit flutură un drapel francez, a fost temporar cenzurată de Facebook, care și-a recunoscut greșeala, potrivit AFP.

"Opera "Libertatea conducând poporul" își are locul pe Facebook și se încadrează în regulile noastre de publicitate", a reacționat rețeaua de socializare într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News

"În scopul de a proteja integritatea serviciului nostru, noi verificăm milioane de imagini publicitare în fiecare săptămână și face și greșeli. Ne cerem scuze pentru această greșeală față de ulitilizator", a adăugat gigantul american, potrivit News.ro

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Regizorul Jocelyn Fiorina a folosit săptămâna trecută celebrul tablou al lui Delacroix pentru a-și promova online piesa de teatru "Coups de feu rue Saint-Roch", care se joacă la Paris.

Rihanna și-a îndemnat fanii să renunțe la Snapchat, după publicarea unei reclame care ironiza abuzul lui Chris Brown CITEȘTE ȘI Rihanna și-a îndemnat fanii să renunțe la Snapchat, după publicarea unei reclame care ironiza abuzul lui Chris Brown

"După un sfert de oră de când am început promovarea, rețeaua a blocat difuzarea imaginii, justificând prin faptul că nu este posibil să distribuim o imagine cu nuditate", a spus, pentru AFP, Jocelyn Fiorina. După acest răspuns, el a publicat din nou imaginea dar cu o bandă "cenzurată de Facebook" pe sânii femeii.

Regizorul a mai încercat în două rânduri, în iunie, să folosească celebrul tablou - care apărea de altfel pe o bancnotă atunci când exista francul - pentru a-și promova piesa de teatru. Fără succes însă din partea gigantului american.

A fost a treia oară când Facebook a cenzurat una dintre postările sale.

"Nu autorizăm reclamele cu nuditate, chiar dacă nu este de natură sexuală. Asta include și nuditate în scopuri artistice sau educative. Reclamele de acest tip sunt de natură sensibilă și deci nu sunt autorizate", a pretins administratorul rețelei sociale.

Eugène Delacroix a pictat tabloul, imaginea Revoluției, în 1830. Femeia, cunoscută drept Marianne, care se cațără pe vârful baricadei este reprezentată în manieră clasică, îmbrăcămintea și poziția în care pozează trimițând la modele antice. Opera este inspirată de zilele Revoluției - 27, 28, 29 iulie 1830, cunoscute ca "Cele trei glorioase". Tabloul a fost vandalizat în 2013, de o femeie l-a mâzgălit la Muzeul Luvru.

Justiția franceză a respins joi cererea unui utilizator de Internet care reproșa Facebook că i-a închis contul pentru că a publicat o imagine a tabloului "Originea lumii/ L'Origine du monde", un faimos tablou al lui Gustave Courbet, care reprezintă sexul feminin. 

viewscnt
Afla mai multe despre
delacroix
libertatea conducand poporul
facebook