Actrița Meryl Streep, deținătoare a trei premii Oscar și a numeroase alte trofee într-o carieră de 40 de ani, a început demersurile pentru a-și patenta numele, în încercarea de a opri exploatarea lui, scrie BBC.
Ea a depus mai multe acte la US Trademark Office în vederea deținerii drepturilor exclusive de folosire a numelui în industria de divertisment, scrie News.ro
Mai multe celebrități au apelat la această măsură, însă nu la o vârstă atât de înaintată.
CITEȘTE ȘI Box office nord-american: „Maze Runner: The Death Cure” a debutat pe primul loc, cu încasări de 23,5 milioane de dolariÎntre cei care și-au patentat numele se numără actorul Sean Connery, rapperul 50 Cent, cuplul David și Victoria Beckham și starleta Paris Hilton.
Aplicația ei face referire doar la interzicerea folosirii numelui în „apariții live, TV și filme”, precum și în „discursuri și sesiuni de autografe”.
În plus, ea va bloca și folosirea numelui pentru site-uri care au ca temă filmul.
Meryl Streep nu este numele real al actriței. Ea poartă numele Mary Louise Streep.
Georeg sevier, avocat de drept al proprietății intelectuale, a explicat că este obișnuit ca celebritățile să își înregistreze numele ca marcă la începutul carierei, când realizează că acesta poate fi folosit în scop comercial.
El a mai spus că această măsură nu va interzice oamenilor să se refere online la Meryl Streep.
Mary Louise Streep, născută pe 22 iunie 1949, este considerată una dintre cele mai talentate actrițe de teatru, film și televiziune din generația sa. Sub numele Meryl Streep a debutat pe marile ecrane în anul 1977, cu un rol în filmul „Julia” și, după un an, a câștigat premiul Emmy pentru un rol jucat în miniseria TV „Holocaust” și a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasă, grație prestației din filmul „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter”.
Meryl Streep deține două recorduri în materie de nominalizări - 30, la Globurile de Aur, și 21, la Oscar. A câștigat Oscarul pentru rol secundar în filmul „Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer” (1979) și Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din „Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei” (1982) și „The Iron Lady/ Doamna de fier” (2011). A impresionat și în alte filme bine primite de public și criticii de specialitate, precum „Iubita locotenentului francez”, „Departe de Africa”, „Casa spiritelor”, „Râul ucigaș”, „Podurile din Madison County”, „Orele”, „Diavolul se îmbracă de la Prada”, „Julie și Julia” și „Ținutul din mijlocul verii”.
A câștigat al doilea premiu Emmy în 2004 cu rolul din miniseria TV „Îngeri din America”, produsă de postul HBO, și a fost recompensată de-a lungul anilor cu opt Globuri de Aur. În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor și Literelor în rang de Comandor. A primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film (AFI) în 2004 și Kennedy Center Honour în 2011, pentru contribuția adusă promovării și dezvoltării culturii americane. Președintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts și, în 2014, Presidential Medal of Freedom. Actrița a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille la gala Golden Globes Awards 2017.