Poșta Română vrea să cumpere echipamente IT și servicii telecom de 95,8 milioane de lei, TVA inclusă, pentru viitorul sistem informatic integrat și centralizat al companiei.
Estimată la 74 milioane de lei, TVA inclusă, prima licitație urmărește cumpărarea de echipamente IT și va avea o durată de 5 ani
Deschiderea ofertelor este programată pentru prima parte a lunii februarie.
Banii ar putea veni de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care negociază cu Poșta Română acordarea unui împrumut de peste 100 milioane de euro pentru susținerea investițiilor în modernizarea activității operatorului poștal național, potrivit informațiilor publicate în premieră de Profit.ro în a doua parte a lunii noiembrie.
De asemenea, compania are în derulare o licitație pentru contractarea unui împrumut de 60 milioane de lei destinat finanțării capitalului de lucru al companiei pe o perioadă de 3 ani. Ofertele vor fi deschise în ianuarie.
Poșta Română vrea să cumpere pentru sistemul informatic al companiei și servicii de telecomunicații, contractul fiind estimat la 21,76 milioane de lei (TVA inclusă) pe trei ani.
Proiectul va permite companiei să își reducă efortul financiar și să își eficientizeze derularea operațiunilor comerciale, se arată în caietul de sarcini al licitației.
Finanțarea proiectului va fi asigurată din surse proprii ale companiei. Ofertele vor fi deschise în prima parte a lunii februarie.
La începtul lunii noiembrie, Poșta Română a anulat o licitație pentru servicii de telefonie fixă și transmisii de date, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a impus companiei, în urma unei plângeri a Vodafone Romania, modificarea caietului de sarcini al procedurii de atribuire și stabilirea unui nou termen de depunere a ofertelor.
Contractul era estimat la 2,8 milioane de euro, TVA inclusă, pe o perioadă de patru ani.
Cu aproximativ 27.000 de salariați, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.
În 2014, compania a înregistrat venituri totale de 1,19 miliarde de lei și un profit net de 22,9 milioane de lei
Acționarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informațională, care deține 75% din acțiuni, și Fondul Proprietatea, cu o participație de 25%.