Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA: România înțelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, să acționeze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internaționale pe linie de securitate

Iohannis s-a întâlnit cu directorul CIA: România înțelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, să acționeze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internaționale pe linie de securitate
scris 7 iun 2017

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere, marți, în a doua zi a vizitei sale în Statele Unite ale Americii, cu directorul CIA, Mike Pompeo, șefului statului român arătând că "România este un partener valoros pentru partea americană, în special datorită expertizei din regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest și vecinătatea estică, inclusiv în ceea ce privește amenințările hibride de pe Flancul Estic al NATO".

Potrivit Administrației Prezidențiale, la întrevederea cu conducerea CIA președintele Iohannis a transmis "aprecierea pentru excelenta și complexa colaborare dintre CIA și partenerii de intelligence din România, bazată pe încredere, deschidere și sprijin reciproc în arii de expertiză specifice, aspect ce întărește și mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două țări", scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Președintele României a asigurat că țara noastră înțelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, să acționeze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internaționale pe linie de securitate. La rândul său, conducerea CIA a evidențiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România, care se regăsesc în topul serviciilor de informații din Europa cu care are relații agenția americană, din punct de vedere al nivelului de încredere și al consistenței activității derulate. Președintele Klaus Iohannis și directorul Mike Pompeo au avut, cu acest prilej, și un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate: combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh în Siria/Irak), amenințarea balistică/nucleară nord-coreeană, solidaritatea transatlantică, precum și stabilizarea Afganistanului", mai arată Administrația Prezidențială.

INTERVIU Urdăreanu: Acționarii decid, în partea a doua a anului, dacă, când și cât vor vinde din UTI. Problemele din justiție m-au scos din afacerile importante CITEȘTE ȘI INTERVIU Urdăreanu: Acționarii decid, în partea a doua a anului, dacă, când și cât vor vinde din UTI. Problemele din justiție m-au scos din afacerile importante

De asemenea, în a doua zi a vizitei sale în SUA, Iohannis, a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Național Arlington.

"Depunerea coroanei de către președintele României în cadrul unei ceremonii solemne a reprezentat un omagiu adus memoriei și eroismului personalului militar american angajat în susținerea, cu prețul vieții, a păcii, libertății și democrației în Europa și în întreaga lume și a marcat recunoașterea sacrificiului suprem al generațiilor de militari americani căzuți pe fronturile din cele două războaie mondiale și din alte conflicte", mai spune Administrația Prezidențială.

Momentul depunerii coroanei a presupus cel mai înalt ceremonial utilizat pentru un șef de stat - președintele României a fost întâmpinat cu 21 de salve de tun și de garda de onoare și au fost intonate imnurile României și Statelor Unite ale Americii. Președintele Klaus Iohannis a fost condus la Monumentul Soldatului Necunoscut de generalul maior Michael Howard, comandantul districtului militar Washington, adaugă sursa citată.

Președintele Klaus Iohannis și-a început vizita în SUA luni, când a primit, la Washington, distincția „Light Unto the Nations”, premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee - AJC) șefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice..

Pe 9 iunie, Klaus Iohannis va avea o întrevedere și cu președintele SUA, Donald Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
cia