Curtea Constituțională (CCR) a respins, marți, ca inadmisibilă excepția de neconstituționalitate pe abuzul în serviciu ce viza sintagma ”îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu”, ridicată de fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, iar în ceea ce privește stabilirea unui prag minim, a precizat că nu intră în sarcina sa, au declarat pentru News.ro, surse din CCR.
Conform surselor citate, judecătorii CCR au declarat inadmisibilă sesizarea privind sintagma ”îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu” întrucât s-au pronunțat în trecut pe acest subiect.
În ceea ce privește stabilirea un prag minim pentru prejudiciul la abuzul în serviciu, Curtea Constituțională a arătat că nu este sarcină sa să decidă un astfel de prag, au precizat aceleași surse.
CITEȘTE ȘI Rusia amenință Muntenegrul cu măsuri de retorsiune, după aderarea la NATO: În politică, la fel ca în fizică, pentru fiecare acțiune există o reacțiune!Curtea Constituțională a judecat, marți, excepția de neconstituționalitate depusă de fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, în privința definiției abuzului în serviciu, Guvernul cerând Curții să respingă ca inadmisibilă solicitarea fostei soții a liderului PSD, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.
Instanța Supremă a decis pe 28 martie să sesizeze CCR în privința definiției abuzului în serviciu, la cererea fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.
Bombonica Prodana a depus, în 2 martie, o cerere de sesizare a Curții Constituționale privind definiția abuzului în serviciu pe două aspecte. Unul dintre aspecte a vizat neclaritatea sintagmei “îndeplinește în mod defectuos" dacă nu există stabilit un prag minim valoric pentru ca o infracțiune să fie definită ca abuz în serviciu.
Procurorul DNA s-a opus acestei cereri și a arătat că judecătorii Curții Constituționale s-au mai pronunțat în trecut pe spețe similare.
Avocații Bombonicăi Prodana au arătat, în cererea de sesizare a Curții Constituționale, că pentru a pune sub acuzare o persoană pentru abuz în serviciu, trebuie să existe un prag minim al pagubei, apreciind că incriminarea faptei fără raportare la un prejudiciu, cum este este prevăzut în prezent în lege, ar fi neconstituțională.