IBM achiziționează Red Hat cu 34 miliarde dolari, cea mai mare afacere a gigantului american și cea de-a treia din istoria tehnologiei din SUA

IBM achiziționează Red Hat cu 34 miliarde dolari, cea mai mare afacere a gigantului american și cea de-a treia din istoria tehnologiei din SUA
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 29 oct 2018

IBM achiziționează Red Hat, furnizor de software open source pentru companii, cu circa 34 miliarde dolari, cea mai mare afacere a gigantului american și cea de-a treia din istoria tehnologiei din SUA.

Producătorul de software open source va deveni o unitate a Diviziei Hybrid Cloud a IBM, împreună cu Jim Whitehurst, CEO Red Hat, care se va alătura echipei de conducere IBM și va raporta CEO-ului Ginni Rometty.

Urmărește-ne și pe Google News

Transfer de acțiuni de 1,25 milioane euro la Accesa IT Consulting CITEȘTE ȘI Transfer de acțiuni de 1,25 milioane euro la Accesa IT Consulting

Excludând fuziunea AOL-Time Warner, singurele tranzacții mai mari au fost fuziunea de 67 miliarde dolari dintre Dell și EMC, în 2016, și achiziționarea de către JDS Uniphase a furnizorului de componente optice SDL în anul 2000, cu 41 miliarde dolari.

Red Hat a fost lansat în urmă cu 25 de ani ca distribuitor al unor produse pentru sistemul Linux. Astăzi, Red Hat este cunoscut pentru distribuirea și susținerea Red Hat Enterprise Linux, precum și pentru alte tehnologii folosite în mod frecvent în centrele de date.

Compania a avut în ultimul an fiscal, încheiat la 28 februarie, venituri de 2,92 miliarde de dolari, cu 21% mai mari față de anul precedent.

CONFIRMARE FOTO Tranzacție: Clădirea Nokia România din Timișoara, vândută unei firme care recondiționează echipamente IT și care se extinde acum pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Tranzacție: Clădirea Nokia România din Timișoara, vândută unei firme care recondiționează echipamente IT și care se extinde acum pe piața imobiliară

IBM a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 906,7 milioane de lei, în creștere cu 11,3% față de 2016. De asemenea, profitul net al companiei au urcat cu 6,2%, la 80,1 milioane de lei.

Numărul mediul de angajați ai companiei a crescut cu 16,7%, la aproape 3.100.

În 2013, Ministerul Finanțelor a aprobat IBM România un ajutor de stat de 16,64 milioane de euro, una din condiții fiind angajarea unui număr de 900 de persoane până în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
director general
fanel enache