Grupul german Siemens pregătește în România fuziunea cu Alstom și înființează Siemens Mobility

Grupul german Siemens pregătește în România fuziunea cu Alstom și înființează Siemens Mobility
scris 25 apr 2018

Grupul german Siemens, cu afaceri în România de 160 milioane de euro în 2016 din activități în domeniile electrificării, automatizărilor și digitalizării, a înființat divizia Siemens Mobility SRL, demers care reprezintă primul pas în fuziunea operațiunilor locale cu cele ale companiei franceze Alstom.

Siemens și Alstom au semnat, la nivel global, un memorandum cu privire la fuziunea operațiunilor din domeniul mobilității ale celor două grupuri internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News

"Înființarea entității juridice Siemens Mobility SRL vine în contextul preconizatei divizări a sectorului Mobility al Siemens. Înființarea acestei entități este o acțiune premergătoare realizata de companie, în contextul în care, la nivel global, Siemens și Alstom au semnat un Business Combination Agreement, în luna martie, care vizează fuziunea operațiunilor Siemens din domeniul mobilității cu Alstom", a comunicat compania pentru Profit.ro.

Fuziunea este încă supusă aprobării autorităților de concurență competente, dar și a acționarilor Alstom, fiind necesar de asemenea un aviz de capital străin din partea Ministerului Economiei și Finanțelor din Franța, se mai arată în răspuns.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cu un capital social de 1.230 lei, Siemens Mobility SRL a fost înregistrată la finele lunii martie și are sediul social în complexul West Gate Business Center, situat în București, pe strada Preciziei 24 din sectorul 6.

Acționarii societății sunt KDAG Beteiligungen GmbH și Siemens Aktiengesellschaft Osterreich, ambele înregistrate în Viena (Austria).

Administratorii Siemens Mobility SRL sunt Adrian Stoica – Country Controller al Diviziei Mobility și Vasile Diaconescu – directorul Diviziei Mobility din cadrul Siemens SRL.

Germanii au intrat în România în anul 1905, prin deschiderea unui birou sub denumirea “Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă“.

Cinci \ CITEȘTE ȘI Cinci "grei" din energie se luptă la Metrorex, contract de peste 64 milioane lei

În prezent, grupul german deține în România patru fabrici în Sibiu și Buziaș, două dintre ele operate prin SIMEA Sibiu SRL, alături de patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca.

Deschis în 2014, centrul din Cluj-Napoca este al patrulea pe care grupul german l-a inaugurat în România, în urma unei investiții inițiale de 4,5 milioane de euro.

În 2016, Siemens a încheiat operațiunile de extindere a două dintre fabricile operate de grup, în Sibiu și Buziaș.

Inaugurată în 2004, unitatea de producție din Sibiu a fost relocată în iulie 2016 într-un imobil nou, amplasat în vestul orașului. 

Și fabrica Siemens din Buziaș a trecut printr-un proces de extindere, concretizat în august 2016 prin inaugurarea celei de-a treia hale, în care sunt produse motoare sincrone pentru utilaje industriale.

Siemens Healthineers, prezentă și în România, a atras 4,2 miliarde euro pe bursa din Frankfurt. Acțiunile urcă cu 7% CITEȘTE ȘI Siemens Healthineers, prezentă și în România, a atras 4,2 miliarde euro pe bursa din Frankfurt. Acțiunile urcă cu 7%

Fabrica din Buziaș este prima unitate de producție deschisă de Siemens în România, fiind inaugurată în 2002.

Siemens SRL este o companie de inginerie electrică cu un portofoliu axat pe trei segmente de creștere, respectiv electrificare, digitalizare și automatizări.

În 2016, afacerile Siemens România au crescut cu 2%, la 160 de milioane de euro, pe fondul avansului generat de sectoarele industriale și medicale, unde compania a livrat produse.

Siemens România ocupă o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați de birouri în complexul West Gate Business Center, unde s-a mutat la finele anului 2013.

La nivel international, veniturile Siemens au depășit 83 miliarde de euro în 2017, indicator în creștere față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens mobility
romania
inffintare