FOTO Sediul CertAsig a fost vândut

FOTO Sediul CertAsig a fost vândut
scris 5 mai 2022

Sediul central al CertAsig, companie intrată în faliment în 2020, a fost vândut cu 1,6 milioane de euro (inclusiv TVA) către SAED Electronic. Inițial, clădirea a fost scoasă la vânzare pentru 1,97 milioane de euro, dar prețul a fost redus la 1,8 milioane de euro și, ulterior, la 1,647 milioane de euro, fără TVA, relevă date Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

SAED Electronic a fost înființată în anul 2003 și desfășoară activități de comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului.

Urmărește-ne și pe Google News

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Concelex, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

În 2020, compania a raportat un business de 2,5 milioane de lei și o pierdere de 170.000 lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acționarii companiei sunt, conform termene.ro, Oana Cristina Ghețu-Durba - 78% și Marius Daniel Durba - 28%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Situată în zona Aviației din București, clădirea de birouri are o suprafață desfășurată de 1.334 metri pătrați, un regim de înălțime de S+P+4E+TA (terasă acoperită) și este amplasată pe un teren de 300 metri pătrați.

În iunie 2020, CertAsig a intrat în faliment la solicitarea Autorității de Supraveghere Finaciară (ASF), avansată ca urmare a faptului că societatea nu și-a restabilit în termenul prevăzut de lege nivelul fondurilor proprii eligibile care acoperă cerința de capital minim (MCR), conform datelor analizate de Profit.ro.

Hidroelectrica - amendă pentru GDPR. Datele a peste 300 clienți ar fi fost accesate ori divulgate ilicit către destinatari eronați CITEȘTE ȘI Hidroelectrica - amendă pentru GDPR. Datele a peste 300 clienți ar fi fost accesate ori divulgate ilicit către destinatari eronați

Potrivit datelor Profit.ro, CertAsig avea nevoie de o infuzie de capital cuprinsă între 5,5 și 6 milioane de euro, din care circa 2 milioane de euro pentru respectarea cerinței de capital minim (MCR). Banii ar fi trebuit aduși în companie până la începtul lunii februarie 2020 de către ABC Assevera, o companie financiară din Italia. 

ABC Assevera Spa este o companie de investiții cu sediul în Roma, cu un capital de 20 milioane de euro, se arăta într-un comunicat CertAsig din decembrie 2019. Societatea italiană furnizează servicii de investiții și soluții de specialitate pentru o gamă largă de clienți.

CertAsig a fost înființată în 2003, în urma fuziunii dintre compania Fortuna si societatea de Asigurare Romano-Canadiană Aroca București. În decembrie 2007, Royalton Capital Investors II (RCI II) a achiziționat 95% din acțiunile CertAsig, prin intermediul societății CertAsig Holdings Luxembourg.

RCI II este un fond european de investiții specializat pe achiziționarea și dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii, din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
certasig
faliment
imobil
sediu
vânzare