Primăria Municipiului București (PMB) vrea să pună în practică experiența primăriilor din marile orașe europene, cum ar fi Viena, Paris sau Londra, care atrag numeroși turiști prin organizarea de vizite ale sediilor instituțiilor respective. Astfel, instituția condusă de Gabriela Firea vrea să organizeze, în perioada 28.09 - 15.12.2019, tururi de vizitare a sediului de lângă parcul Cișmigiu, publicul țintă fiind elevi, studenți și pensionari din Capitală. Proiectul este parte a unui program de promovare turistică a orașului.
Pentru acest proiect, PMB intenționează să achiziționeze servicii de turism, pentru care detalii sunt prezentate mai jos.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
“Având în vedere importanța culturală și arhitecturală a imobilului Palatul administrativ al Municipiului Bucuresti, devine utilă și necesară introducerea acestei clădiri în circuitul turistic al Capitalei în scopul creșterii atractivității Bucurestiului ca destinație culturală și stimulării interesului bucureștenilor pentru propriul patrimoniu cultural, contribuind astfel la protejarea și valorificarea acestei resurse importante de dezvoltare economică durabilă a Capitalei”, este argumentată inițiativa.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Instituția susține că sediile primăriilor marilor orașe europene, precum Viena, Berlin, Stockholm, Bruxelles, Oslo, Londra sau Paris, constituie obiective turistice importante, puse în valoare de municipalitățile locale, pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști.
Conform anunțului de consultare publică, turul va fi organizat în zilele de sâmbătă și duminică, cu intrare gratuită, publicul țintă fiind reprezentat de elevi și studenți din unitățile de învățământ din București, precum și persoane vârstnice cu domiciliul în București.
Astfel, în zilele de vizitare vor fi organizate în intervalul 11:00-14:30, în mod succesiv, 5 (cinci) tururi, a câte 30 de minute fiecare, pentru un număr maxim de 30 persoane. Tururile vor fi organizate în baza unor programări individuale prealabile (email/telefon).
CITEȘTE ȘI Oportunitate pentru bănci: Primăria condusă de Firea se pregătește să împrumute peste jumătate de miliard lei pentru a nu rămâne fără bani în an electoral. Promite dublarea investițiilorConstruită între 1906-1910, clădirea Primăriei Municipiului București este monument istoric de categoria A de importanță națională și europeană.
Amplasat în Bulevardul Regina Elisabeta 47, vizavi de intrarea principală a parcului Cișmigiu, imobilul a fost proiectat de arhitectul Petre Antonescu (1873-1965), unul dintre principalii promiitori ai stilului de arhitectura neoromânesc, creator al unor imobile reprezentative pentru București, precum Arcul de Triumf, Banca Mannorosch Blank, Palatul Facultății de Drept, Palatul Arhivelor Naționale.
“Vizibilitatea și notorietatea Capitalei României ca destinație turistică nu reflectă corespunzător bogăția patrimoniului istoric și cultural al acesteia, fiind necesară implementarea unor proiecte prin care să fie permanent puse în valoare și promovate obiectivele turistice și să se creeze o imagine puternică, pozitivă a Municipiului București ca destinație turistică", consideră municipalitatea.
CITEȘTE ȘI VIDEO De pe o bancă, Firea anunță cum modifică vinieta auto și ce șoferi vor scăpa de taxăPentru acest proiect, PMB intenționează să achiziționeze servicii de turism. Viitorul prestator trebuie să dispună de capacitatea de a asigura, pe perioada vizitei, servicii de ghid turistic autorizat, respectiv serviciile unui ghid turistic național atestat, foarte bun cunoscător al Palatului Administrativ.
Programul ghidului va începe odată cu preluarea grupului, în perioadele de referință precum și în cursul programului de vizitare.
Viitorul prestator trebuie să dispună de capacitatea de identificare a beneficiarilor interesați să viziteze Palatul Administrativ (elevi și studenți din unitățile de învățământ din București, precum și persoane vârstnice cu domiciliul în București).
În plus, acesta va asigura servicii de transport rutier de persoane cu autovehicule având capacitate de transport intern corespunzătoare, respectiv, autocar cu minim 30 locuri (corespunzator unui grup de 30 persoane/tur de vizitare), pentru transportul vizitatorilor la obiectivul turistic în perioada de referință conform programului.
CITEȘTE ȘI Surpriză, turiști "în aer": A treia mare platformă de rezervări de hoteluri la nivel mondial, concurentă și în România cu Booking, se oprește, rezervările pot fi anulateDe asemenea, prestatorul va realiza materiale informative și de promovare ce vor fi distribuite gratuit vizitatorilor în cadrul turului (broșura turului - 4.000 de exemplare și pliante informative trifolder - 4.000 de exemplare).
Ofertanții vor formula propunerea lor financiară în lei, atât fără TVA, cât și cu TVA, atât defalcată pe categoriile de activități susmenționate cât și valoarea totală a ofertei, prin raportare la o singură persoană (beneficiar), respectiv, se va avea în vedere cheltuielile aferente/1 x tur de vizitare, cheltuieli pentru o sesiune de vizitare (x10 tururi/weekend), respectiv pentru întreaga perioadă de referință, în funcție componentele susmenționate.
Firmele interesate pot depune documentele până marți, 17 septembrie, iar consultarea se va încheia miercuri, 18 septembrie.