EXCLUSIV Telekom Romania externalizează către Accenture o parte din activitățile Diviziei IT

EXCLUSIV Telekom Romania externalizează către Accenture o parte din activitățile Diviziei IT
scris 5 iun 2020

Telekom România, unul dintre principalii jucători de telecomunicații, cu afaceri de aproape 1 miliard de euro în 2019, va externaliza către compania irlandeză Accenture activitățile de dezvoltare, mentenanță și operațiuni-aplicații, precum și activitățile de operațiuni-infrastructură, desfășurate în prezent de Divizia IT a grupului. Data estimată la care va începe prestarea serviciilor este 1 octombrie, se arată într-un document al grupului obținut de Profit.ro, în care se precizează și că selecția Accenture a fost un proces complex.

Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual CITEȘTE ȘI Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

"Prin această inițiativă facem un pas important în direcția transformării organizației noastre, regândind modul în care livrăm servicii IT de calitate. Scopul final este de a oferi clienților noștri experiență unică, prin intermediul serviciilor de cea mai înaltă calitate furnizate pe baza unui model de afaceri eficient și a expertizei Telekom. Astfel, pentru a răspunde nevoii de schimbare din piață, ne dorim să transformăm funcțiunea Tehnologie&Informație a Telekom România, concentrându-ne pe sprijinirea digitalizării, simplificării și transformării afacerii în asamblu. Sunt convins că acest proiect de transformare IT va crește calitatea serviciilor oferite clienților Telekom prin expertiza pe care o vor îngloba", se spune în documentul semnat de directorul general al companiei, Miroslav Majoros.

Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19 CITEȘTE ȘI Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19

Documentul nu precizează câți angajați Telekom România vor fi transferați către Accenture.

UPDATE Conform informațiilor Profit.ro,  va crește salariul fiecărui nou angajat provenit din Telekom, garantat, cu 12%, plus un bonus de relocare in valoare de 6 salarii ale salariatului, plătibil în 2 tranșe. În contractul de muncă vor fi clauze privind compensații bănești în cazul în care va noul angajator diminua locurile de muncă pe motive care nu sunt imputabile salariatului.

În schimb, în cazul in care vor exista salariați care NU își vor exprima acordul de voință pentru a fi angajați Accenture, Telekom va desființa posturile din Divizia IT pe motivul externalizării și va concedia colectiv salariații care nu și-au dat acordul de voință, sens în care va aplica acestora drepturile cuvenite din lege și contractul colectiv de muncă aplicabil, obligatoriu.

Informații Profit.ro relevă că 212 angajați Telekom vor fi afectați.

EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România

Telekom România nu este la prima operațiune de externalizare a unor activități ale grupului, prima având loc în 2009, când Ericsson România a preluat 400 de angajați din departamentul tehnic. Cinci ani mai târziu, tot Ericsson a preluat centrele de comandă ale rețelelor de telecomunicații fixe și mobile, acordul incluzând și transferul a 750 de angajați ai foștilor operatori Romtelecom și Cosmote, în prezent Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Telecommunications.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

Cu sediul central în Irlanda, Accenture este specializată în furnizarea de servicii și soluții pentru mediul de afaceri, de la strategie și consultanță la digitalizare, tehnologie și procese operaționale.

Firma unui fost consilier general PSD, găsit incompatibil de ANI în 2016, a câștigat un contract de 54 milioane de lei pentru extinderea unui sistem de telemedicină al Complexului Multifuncțional Caraiman CITEȘTE ȘI Firma unui fost consilier general PSD, găsit incompatibil de ANI în 2016, a câștigat un contract de 54 milioane de lei pentru extinderea unui sistem de telemedicină al Complexului Multifuncțional Caraiman

Pe plan local, compania irlandeză este prezentă prin trei entități juridice, respectiv Accenture Services, Accenture Industrial Software Solutions și Accenture Managed Services. La nivelul anului 2018, afacerile cumulate ale celor trei companii locale deținute de Accenture s-au ridicat la 478,4 milioane de lei, mai mari cu 15% față de 2017.

Cei mai mulți angajați ai Accenture România - aproape 2.400 - lucrează pentru subsidiara locală a companiei globale de servicii profesionale - Accenture Services România, conform datelor www.termene.ro.

La nivelul anului 2019, afacerile Accenture Services România au crescut cu peste 100 milioane de lei, la 430,9 milioane de lei.

Afacerile Huawei Technologies România au scăzut în 2019, profitul net a crescut CITEȘTE ȘI Afacerile Huawei Technologies România au scăzut în 2019, profitul net a crescut

Telekom Romania Communications este deținut de grupul elen OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%.

În cazul fostului Cosmote, Telekom Romania Communications deține o cotă de 30%, restul acțiunilor revenind grupului elen OTE.

Principalul acționar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participație de 40%.

Lansat în septembrie 2014, Telekom Romania este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote.

Brandul aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

Principalii concurenți ai Telekom sunt operatorii de telefonie mobilă Orange și Vodafone și operatorii prin cablu RCS&RDS (prezent și în zona de telecomunicații mobile).

Telekom este într-un moment în care discută exit-ul cu Orange, RCS&RDS, dar și alte mari companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom romania
rezultate
venituri
clienti
telefonie fixa
telefonie mobila
internet