Poșta Română a selectat Eximbank Romania pentru contractul de creditare cu circa 200 milioane de lei pe o perioadă cuprinsă între 10 și 15 ani - o premieră pentru companie. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea proiectelor cuprinse în strategia investițională a companiei pentru perioada 2019 - 2024. La procedură s-a înscris cu ofertă și Banca Comercială Română (BCR).
Contractul de creditare va fi semnat joi, 8 octombrie.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Operatorul poștal a anticipat că va plăti dobânzi de 92,7 milioane de lei în cazul în care va contracta creditul pe 10 ani. Pentru varianta de 15 ani, costurile au fost estimate la 127,5 milioane de lei.
Împrumutul va fi garantat cu garanție reală mobiliară asupra soldurilor creditoare ale conturilor prezente și viitoare deschise de Poșta Română la banca finanțatoare, precum și cu ipotecă asupra unor imobile și terenuri ale companiei și comisionul de distribuție a pensiilor de stat, virat de Ministerul Muncii.
CITEȘTE ȘI Andrei Pitiș și Fitbit se despart. Antreprenorul lasă postul de VP și se dedică integral proiectului "100 milionari în tech", anunțat de Profit.roÎn luna februarie a acestui an, șeful Poștei Române, Horia Grigorescu, a declarat pentru Profit.ro că, pentru finanțarea investițiilor companiei, este analizată atât varianta finanțării printr-o bancă locală, selectată în urma unei licitații, cât și o finanțare a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
Compania intenționează să lanseze procedurile pentru inițierea lucrărilor de proiectare și construire a unui centru de tranzit în Capitală și dotarea acestuia cu o instalație automată de sortare a trimiterilor poștale, proiect menționat pentru prima dată în strategia de restructurare și modernizare a Poștei Române, adoptată prin hotărâre de Guvern în anul 2010. De asemenea, compania vrea să deschidă un centru de tranzit în Cluj-Napoca, proiect estimat la 2,5 milioane de euro.
Cu afaceri anuale de peste un miliard de lei, Poșta Română are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități. Compania este controlată de Ministerul Comunicațiilor – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%.