Digital Cable Systems (DCS), operator telecom prin cablu care operează sub brandul AKTA, va include în ofertă, de la 15 august, și servicii de telefonie mobilă, alături de televiziune analogică și digitală, telefonie fixă și internet, conform unei informări interne a companiei, aflată în posesia Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Un pachet quad-play include telefonie fixă, telefonie mobilă, televiziune și internet.
Înființat în 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, actualmente parte a grupului PineBridge Investments, grupul Digital Cable Sistems este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații de pe piața autohtonă. Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, și Dial Telecom – unul dintre cei mai importanți ofertanti de servicii de acest tip pe segmentul business.
CITEȘTE ȘI Provocarea auto a verii vine de la BMW și Auto CobălcescuConform informațiilor Profit.ro, pentru furnizarea de servicii de telefonie mobilă, care vor fi disponibile numai sub formă de abonament, DCS a semnat cu Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) un contract de tip MVNO.
Un MVNO (Mobile Virtual Network Operator) este un operator care furnizează servicii de voce și date mobile prin intermediul rețelei unui operator clasic de telecomunicații mobile, de la care închiriază, în baza unui acord comercial, servicii de acces la rețeaua de antene și fibră optică a acestuia.
Intenția privind lansarea serviciilor MVNO a fost anunțată de Profit.ro în februarie 2016 pentru luna mai a anului trecut, dar a rămas neconcretizată.
“Procesul de implementare a serviciilor de telefonie mobilă s-a prelungit peste termenul stabilit inițial”, a declarat într-un interviu pentru Profit.ro directorul general al DCS, Dinu Malacopol, acordat în urmă cu câteva luni.
CITEȘTE ȘI Concurența a amendat Intrarom și Siveco cu 1,75 milioane euro acuzând trucarea unei licitații. Profit.ro a anunțat că IBM a cerut în instanță accesul la dosarul licitațieiPortofoliul de abonamente va fi redus și tarifele vor fi exprimate în euro.
DCS are pentru acest an un buget de investiții în sumă de 17 milioane de euro, banii urmând să fie alocați în direcția extinderii rețelei, lansarea serviciilor de telefonie mobilă și a unui post TV care va difuza exclusiv filme românești.
La finele lunii martie, operatorul a lansat canalul CINEMARATON, dedicat în exclusivitate cinematografiei românești.
“Lansarea canalului face parte din strategia noastră de dezvoltare pornind de la analiza atentă a pieței pe care operăm, oferind servicii pe care clienții noștri le consideră importante pentru ei și le apreciază. Această abordare este valabilă atât în cazul canalului CINEMARATON, cât și în cazul serviciilor de telefonie mobile, pe care o să le lansăm în curând”, spunea Malacopol într-un comunicat remis Profit.ro.
CITEȘTE ȘI Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, renunță la cumpărarea clădirilor de birouri AFI 4 și 5Canalul va difuza peste 1.000 de filme românești pe an, însoțite de comentarii, analize și informații inedite de pe platourile de filmare.
Compania DCS a fost înființată în anul 2005 prin fuziunea mai multor operatori mai mici de pe piața de cablu TV.
Doi ani mai târziu, fondul de investiții Pinebridge a plătit 45 milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni al operatorului.
În prezent, fondul de investiții deține un pachet de acțiuni reprezentând 62,87% din capitalul social al operatorului, prin intermediul Polynifin BV (Olanda). Restul acțiunilor sunt deținute de mai multe persoane juridice și fizice din România.
Pinebridge mai deține pe piața românească și AKTA Telecom, unde Polynifin BV controlează 71,88% din acțiunile operatorului.
Șeful DCS este prezent în structura acționariatului cu un pachet marginal.
CITEȘTE ȘI Veniturile Orange România au crescut cu 7,8% în S1, la 513 milioane de euroCu o experiență de aproape 30 de ani în industria telecom, Malacopol a ocupat poziția de secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor în perioada februarie 2001 - septembrie 2002 și a fost prezent în managementul Romtelecom, Cable Vision România, Bell Canada, Astral Telecom și UPC România.
Cumulat, cei doi operatori telecom controlați de Pinebridge au înregistrat anul trecut afaceri de 222,2 milioane de lei, de la 226,1 milioane de lei în 2015.