Vasilescu, BNR: Deși viteza de creștere a economiei românești este cea mai mare din UE, nu există încă o bază de dezvoltare solidă

Vasilescu, BNR: Deși viteza de creștere a economiei românești este cea mai mare din UE, nu există încă o bază de dezvoltare solidă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2016

Consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Adrian Vasilescu, spune că, deși viteza de creștere a economiei românești este cea mai mare din Uniunea Europeană, nu există încă o bază de dezvoltare solidă, iar criza nu s-a încheiat cu adevărat.

România a simțit cel mai bine recesiunea economică în 2009 și 2010, iar din 2012 a început să aibă o creștere economică substanțială. Între timp, deși viteza de creștere a economiei a crescut semnificativ, România a intrat mai degrabă într-o perioadă de tranziție, consideră Vasilescu, conform News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Criza nu cred că s-a încheiat. Toate manualele ne-au învățat că, după declin, urmează o perioadă de boom economic. Acum, deși faza de declin s-a încheiat, nu cred că urmează o nouă fază de creștere, ci o perioadă de tranziție. Istoria a dovedit mereu că este capricioasă, mereu au apărut evenimente care nu erau așteptate”, a declarat Vasilescu, miercuri, la o conferință organizată de Piața Financiară.

Consilierul guvernatorului BNR a avertizat că, deși viteza de creștere a economiei românești este cea mai mare din UE, nu există încă o bază de dezvoltare solidă. România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană, înaintea Bulgariei, din punct de vedere al raportului PIB/locuitor, la paritatea standard a puterii de cumpărare, raport care arată forța de consum, potrivit lui Vasilescu.

Banca Mondială a îmbunătățit semnificativ estimarea de creștere a economiei României în 2016, cu 1,1 puncte procentuale, la 5,1% CITEȘTE ȘI Banca Mondială a îmbunătățit semnificativ estimarea de creștere a economiei României în 2016, cu 1,1 puncte procentuale, la 5,1%

Consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României a declarat recent că alegerea lui Donald Trump în poziția de președinte al Statelor Unite a marcat o graniță de sistem, iar acum urmează un nou ciclu de 100 de ani, ciclu care nu avea neapărat un final fericit.

Economia românească a crescut în trimestrul al treilea din acest an cu 4,4%, pe serie brută, față de aceeași perioadă din 2015, iar față de trimestrul anterior cu 0,6%, în timp ce avansul pe primele nouă luni a fost de 4,9%, arată primele estimări publicate recent de Institutul Național de Statistică (INS).

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
adrian vasilescu