Un primar din America s-a amestecat printre oamenii străzii și a dormit cu ei. Ce a descoperit

Un primar din America s-a amestecat printre oamenii străzii și a dormit cu ei. Ce a descoperit

Sursa foto: Wendy Kaveney / dreamstime.com

scris 19 aug 2017

Primarul orașului Salt Lake City, statul Utah din SUA, a realizat un experiment și a intrat în secret pentru 2 zile în lumea oamenilor străzii, pretinzând că este unul dintre ei. A obsevat un consum ridicat de droguri, a asistat la violențe și a tremurat de frig. „Nu m-am simțit în siguranță”, a conchis el.

Îmbrăcat cu blugi și un hanorac, primarul orașului Salt Lake City, capitala statului Utah, Ben McAdams, s-a amestecat printre oamenii fără adăpost dorind să înțeleagă cum trăiesc aceștia. A socotit că este un experiment necesar înainte de a lua orice decizie cu privire la problema oamenilor străzii și a construirii celei de-a treia facilități municipale pentru aceștia.

Urmărește-ne și pe Google News

Primarul a dormit o noapte în stradă și încă una în adăpostul orașului în cursul lunii martie, dar abia la peste 4 luni a dezvăluit acest lucru, pentru că nu a vrut să facă „o cascadorie publicitară pe seama suferinței umane”, așa cum a declarat el pentru publicația Deseret News, preluată de Zero Hedge.

Bill Gates către europeni: Sunteți generoși luând refugiați, dar vi se duce vestea ! CITEȘTE ȘI Bill Gates către europeni: Sunteți generoși luând refugiați, dar vi se duce vestea !

McAdams a mers în cartierul Rio Grande al orașului, cunoscut pentru cazurile de dependență de droguri. Își caracterizează experiența drept „șocantă” din mai multe puncte de vedere. Ce a observat? În primul rând, un consum ridicat de droguri la oamenii străzii. Apoi, a asistat la violențe, inclusiv la o bătaie între doi bărbați în cămin, în care unul dintre ei a fost izbit cu capul de podea. La 4 grade Celsius i-a fost foarte frig și a încercat în permanență un sentiment de insecuritate. „Nu m-am simțit în siguranță. Era un mediu haotic”.

În centrul cu peste 1.000 de paturi, persoanele se agresau între ele astfel încât și-a putut explica de ce mulți oameni ai străzii preferă să doarmă în frig afară decât să înnopteze la adăpost.

Experiența l-a convins că trebuie mers mai departe în ceea ce privește această problemă, în sensul unei reformări de ansamblu a sistemului centrelor pentru oamenii fără case. Spune că, de fapt, comunitatea în ansamblul ei a preferat să se facă că nu vede ce se întâmplă și să amâne o rezolvare permanentă a problemei.

Guvernul semnează un memorandum cu General Dynamics pentru producția de transportoare blindate la Uzina Mecanică București CITEȘTE ȘI Guvernul semnează un memorandum cu General Dynamics pentru producția de transportoare blindate la Uzina Mecanică București

Concluzia a fost că al treilea adăpost din Salt Lake City trebuie să fie construit în cartierul Rio Grande. „Este un dealer de droguri la fiecare colț de stradă”, spune McAdams.

Capitala statului Utah nu reprezintă un caz singular. Femomenul oamenilor străzii este în creștere. Spre exemplu, în San Diego, statul California, numărul acestora este de peste 5.600 de persoane, cu 10% mai mult decât anul trecut și în urcare cu 40% față de 2014. În Los Angeles, de asemenea, populația fără adăpost a crescut cu 20% într-un singur an, la peste 6.000 de persoane, cei mai mulți cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
salt lake city
utah
sua
america
oamenii strazii
oamenii fara adapost
homeless
adaposturi homeless
trafic de droguri
consum de droguri
dependenta de droguri