România, pe ultimele locuri în lume după eficiența utilizării forței de muncă temporare

România, pe ultimele locuri în lume după eficiența utilizării forței de muncă temporare
scris 24 sep 2015

România se situează în ultima parte a unui clasament realizat în 75 de piețe din lume, de compania ManpowerGroup Solutions, în funcție de disponibilitatea și eficiența costurilor de utilizare, productivitatea și cadrul de reglementare ale forței de muncă temporare.

Astfel, potrivit Indicelui Forței de Muncă de Contingență, care măsoară și urmărește forța de muncă de contingență din punct de vedere al disponibilității acesteia, al eficienței costurilor de utilizare, al productivității acesteia și al cadrului de reglementare, în 2015 România se situează pe poziția 66 din cele 75 piețe analizate, în scădere față de 54 anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

Declasarea României a avut loc pe fondul unui punctaj scăzut la categoria disponibilitatea forței de muncă de contingență, adică a lucrătorilor la care companiile apelează ocazional, sezonier, temporar, sau pe perioade determinate.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cea mai favorabilă piață este cea din Noua Zeelandă, urmată de piețele din SUA și Canada. Topul celor mai favorabile piețe este completat de Hong Kong și Israel.

În ceea ce privește disponibilitatea forței de muncă, criteriu care ia în calcul ponderea vorbitorilor de limbă engleză, a persoanelor cu studii superioare și dimensiunea efectivă a forței de muncă, România ocupă locul 39 în lume și se plasează printre ultimele 5 din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

România este dezavantajată de un procent relativ scăzut al vorbitorilor de engleză (31%, comparativ cu liderul regional Israel, cu 85%).

”Punctajul României în Indicele Forței de Muncă de Contingență confirmă deficitul de talente pe care angajatorii români l-au semnalat în ultimii ani. În contextul în care mâna de lucru este secundară potențialului, competențelor și calificărilor forței de muncă, atractivitatea pieței din România trebuie stimulată printr-un sistem educațional și de formare continuă care să dezvolte abilitățile și calificările cerute de angajatori”, a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România. 

România se poziționează în prima treime a clasamentului comparativ în privința eficienței costurilor (locul 15 în lume) și a productivității forței de muncă de contingență (locul 25), dar pe locul 31 în privința stricteții cadrului de reglementare.

Țările incluse în raportul privind Indicele forței de muncă de contingență (IFMC) sunt evaluate pe baza a peste 50 de indicatori statistici și caracteristici ale pieței, care influențează forța de muncă de contingență.

Datele sunt corelate pe baza unei formule patentate, iar țările sunt clasate în funcție de ansamblul condițiilor privind forța de muncă de contingență, care vizează patru categorii majore: disponibilitatea, costul, reglementarea și productivitatea forței de muncă de contingență din fiecare țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
forta de munca
studiu
manpower