Rata inflației în Germania a urcat

Rata inflației în Germania a urcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Inflația în Germania a crescut în iulie, datorită costurilor mai ridicate cu alimentele și serviciile, a anunțat Oficiul federal de statistică (Destatis), confirmând datele preliminare, transmite DPA.

Indicele prețurilor de consum s-a majorat în ritm anual la 2,3% în iulie, față de un nivel de 2,2% în iunie. În principal, scăderea prețurilor la energie a afectat evoluția inflației. În contrast, prețurile la servicii continuă să rămână peste medie, a apreciat președintele Destatis, Ruth Brand.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Preț record al gazelor în plină vară pe BRM. Ofensivă ucraineană în vecinătatea ultimei stații rusești de export funcționale CITEȘTE ȘI GRAFICE Preț record al gazelor în plină vară pe BRM. Ofensivă ucraineană în vecinătatea ultimei stații rusești de export funcționale
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

De la o lună la alta, prețurile de consum au crescut cu 0,3% luna trecută, în linie cu datele preliminare, scrie Agerpres.

În iulie, prețurile la energie au scăzut cu 1,7%, după un declin de 2,1% în iunie. Prețurile la alimente au crescut cu 1,3% iar la servicii cu 3,9%.

Inflația de bază (core inflation), adică ceea ce rămâne după ce sunt eliminate prețurile pentru bunuri volatile, precum energia și alimentele, s-a menținut în iulie la 2,9%.

Conform standardelor armonizate utilizate la nivelul Uniunii Europene, rata anuală a inflației în Germania a crescut la 2,6% în iulie, de la 2,5% în iunie. De la o lună la alta, inflația a crescut la 0,5%, de la 0,2%.

Un studiu publicat recent de institutul Ifo arată că mai puține companii germane intenționează să majoreze prețurile comparativ cu luna anterioară. "În consecință, rata inflației este posibil să își continue declinul lent pentru a reveni sub pragul de 2% în luna august, pentru prima dată după luna martie 2021", a spus Timo Wollmershaeuser, director de prognoze la Ifo.

Datele preliminare publicate recent de Eurostat arată că rata anuală a inflației în zona euro s-a situat în iulie la 2,6%, în creștere de la 2,5% în iunie. Inflația este acum mult sub nivelul de vârf de 10,6%, înregistrat în octombrie 2022, și treptat se apropie de ținta BCE de 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
inflatie