Protest reluat la Salina Slănic. Sunt oprite atât activitatea de exploatare a sării, cât și cea de vizitare a salinei

Protest reluat la Salina Slănic. Sunt oprite atât activitatea de exploatare a sării, cât și cea de vizitare a salinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2018

Cei 212 salariați ai Salinei Slănic din județul Prahova, care marți au intrat în grevă, iar miercuri seară au suspendat protestul în urma unei întâlniri cu ministrul Economiei au intrat din nou în grevă, după ce discuțiile cu conducerea Salrom nu au dus la nici un rezultat. La Slănic sunt oprite atât activitatea de exploatare a sării, cât și cea de vizitare a salinei, au declarat reprezentanții salariaților.

Minerii de subteran de la Salina Slănic nu au mai intrat, vineri, în galeriile de sare și au rămas la suprafață, protestând allături de colegii lor, după ce discuțiile cu directorul Salrom,  Dumitru Matei, nu au dus la rezolvarea revendicărilor angajaților salinei, a declarat liderul de sindicat Alexandru Drăgoi.

Urmărește-ne și pe Google News

El a precizat că  toți cei 212 angajați ai salinei din județul Prahova au întrerupt din nou lucrul și protestează la suprafață, fiind oprite atât activitatea de exploatare a sării cât și cea de vizitare a salinei care de miercuri până duminică ar trebui să fie deschisă publicului, scrie News.ro.

România are al treilea cel mai mic salariu minim brut pe economie din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România are al treilea cel mai mic salariu minim brut pe economie din Uniunea Europeană

"Ne cerem scuze, ne pare rău pentru această situație, dar nu se poate că continuăm în aceste condiții”, a spus reprezentantul angajaților Salinei Slănic.

Salariații minei de sare de la Slănic au declanșat un protest marți, când 80 de  mineri s-au blocat în subteran, de unde au ieșit a doua zi, în timp ce minerii de suprafață au oprit lucrul la stația de preparare a sării. Ei acuză salariile foarte mici în raport cu condițiile în care munesc, dar lipsa investițiilor care ar trebui făcute la mina de sare. Astel, conform sindiclaiștilor, salariul unui miner din subteran este de sun 2000 de lei, în timp ce minerii de suprafață au salarii de puțin peste 1700 de lei.

Miercuri, după ce au mers la Ministerul Economiei unde reprezentanții lor au avut o discuție cu ministrul Dănuț Andrușcă, iar acesta le-a promis că le va rezolva problemele, angajații salinei au suspendat protestul. Joi, salariații au avut o nouă discuție cu conducerea Salrom, în urma căreia li s-a spus că revendicările lor nu pot fi rezolvate, a precizat reprezentantul salariaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
salina
protest