Producția din industrie rămâne pe minus după primele 8 luni, trasă în jos de sectorul extractiv, auto și textil

Producția din industrie rămâne pe minus după primele 8 luni, trasă în jos de sectorul extractiv, auto și textil
scris 14 oct 2020

 

Cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a scăzut cu 11,6% în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2019, a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News

”În luna august 2020, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a scăzut atât față de luna precedentă cu 10,7% cât și față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3%. În perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a scăzut cu 11,6%”, arată datele INS.

Analiștii revizuiesc în jos prognoza de inflație pentru 2020, dar nu așteaptă mișcări importante din partea BNR. Scăderea prețului cartofilor - cea mai amplă din ultimii 9 ani, ieftinirea fructelor proaspete - cea mai mare din ultimii 3 ani CITEȘTE ȘI Analiștii revizuiesc în jos prognoza de inflație pentru 2020, dar nu așteaptă mișcări importante din partea BNR. Scăderea prețului cartofilor - cea mai amplă din ultimii 9 ani, ieftinirea fructelor proaspete - cea mai mare din ultimii 3 ani

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut, pe total, cu 10,7% ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-10,9%) și înindustria extractivă (-4,8%), scrie News.ro.

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria bunurilor de folosință îndelungată (-18,4%), industria bunurilor de capital (-13,4%), industria bunurilor intermediare (-9,1%), industria energetică (-8,9%) și industria bunurilor de uz curent (-7,8%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2020, față de luna august 2019, a scăzut pe ansamblu cu 3%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-12,8%) și în industria prelucrătoare (-2,7%).

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria energetică (-39,8%) și industria bunurilor de uz curent (-3,8%). Creșteri au înregistrat: industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,1%), industria bunurilor de capital (+4%) și industria bunurilor intermediare (+0,3%).

Cifra de afaceri din industrie, în perioada ianuarie-august, comparativ cu perioada similară din 2019, a scăzut pe ansamblu cu 11,6%, ca urmare a scăderii industriei extractive (-14,5%) și industriei prelucrătoare (-11,5%).

Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-33,7%), industria bunurilor de capital (-17%), industria bunurilor intermediare (-6,7%), industria bunurilor de uz curent (-2,7%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (-1,4%).

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins
sectorul extractiv