Opoziția solicită înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pe tema ultimei rectificări bugetare

Opoziția solicită înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pe tema ultimei rectificări bugetare
scris 10 feb 2019

Principalele partide de opoziție parlamentare, USR și PNL, au anunțat că solicită instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă efectuată în noiembrie 2018 de actualul guvern PSD.

“Dorim să aflăm cum Ministerul de Finanțe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVĂ, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în MINUS”, precizează un comunicat de presă al USR.

Urmărește-ne și pe Google News

”Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriștii PSD-ALDE au încercat să-i absolve de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să știm datele reale ale economiei românești, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici și care sunt resorturile care-i determină pe aceștia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov și Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite”, susține senatorul USR Adrian Wiener.

ULTIMĂ ORĂ Bugetul pe 2019 va fi votat vineri, la numai o săptămână de la adoptarea în Guvern CITEȘTE ȘI ULTIMĂ ORĂ Bugetul pe 2019 va fi votat vineri, la numai o săptămână de la adoptarea în Guvern

Totodată, USR consideră că întârzierea prezentării bugetului de stat pe 2019 are directă legătură cu măsluirea datelor economice din rectificarea bugetară din noiembrie 2018.

Chiar dacă sâmbătă, Birourile Permanente ale celor 2 camere au decis ca bugetul să fie votat vineri, 15 februarie, senatorul liberal Florin Cățu afirmă că nu est posibil acest lucru.

“Parlamentul trebuie în primul rand să dezbată în Senat și, apoi, în Camera Deputaților Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal pe anul 2019 ! Fără aceasta lege trecută prin Parlament discuțiile pe buget sunt irelevante și neconstituționale. Bugetul nu se va vota vineri, 15.02. 2019, în Parlament”, afirmă acesta, pe pagina sa de Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
buget
psd
usr
pnl
comisie
rectificare