Oficial BCE: IT-ul și flexibilitatea pieței muncii pot limita inflația și influența politica monetară

Oficial BCE: IT-ul și flexibilitatea pieței muncii pot limita inflația și influența politica monetară
scris 24 iul 2017

Dezvoltarea tehologiei informației și flexibilitatea în creștere a pieței muncii din ultimii ani ar putea influența în mod natural inflația și implicit poliica monetară, a afirmat luni un membru al board-ului Băncii Centrale Eurpene (BCE), Yves Mersch, transmite Reuters.

Comentariile oficialului BCE, făcute la Kuala Lumpur, arată îngrijorarea din interiorul instituției că prețurile de consum și comportamentul în stabilirea salariilor s-au schimbat fundamental după criza financiară mondială, făcând politica băncii mai puțn eficientă în readucerea inflației aproape de ținta de aproape 2%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Chiar dacă rata șomajului scade peste așteptări, iar economia zonei euro este în creștere pentru al 17-lea trimestru, presiunile salariale sunt scăzute, iar inflația este doar puțin peste 1%. Este probabil ca inflația să nu atingă ținta BCE cel puțin până în 2019, în pofida măsurilor de relaxare monetară fără precedent.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Proprietarii grupului care deține Pizza Hut și KFC pe mai multe piețe vor să vândă afacerea și să listeze și un pachet de acțiuni la Bursa București CITEȘTE ȘI Proprietarii grupului care deține Pizza Hut și KFC pe mai multe piețe vor să vândă afacerea și să listeze și un pachet de acțiuni la Bursa București

”Aceste protegrese tehnologice pot afecta felul în care inflația reacționează la șocuri, transmiterea variației cursului valutar în inflație și impactul intern al evenimentelor globale”, a arătat Mersch.

El a mai spus că progresele în logistică au permis dezvoltarea comerțului electronic și au revoluționat transparența prețurilor în interiorul țărilor și transfrontalier.

Aceste schimbări ar putra reduce impactul accelerării inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
yves mersch
politca monetara