Numărul de șomeri a scăzut în august cu 17.213 față de luna precedentă, până la 529.078 de persoane, nivel minim din 2008, iar rata șomajului a coborât la 6%, arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).
În iulie, în România erau 546.291 șomeri, iar rata șomajului a fost de 6,1%, arată news.ro.
Datele revizuite arată că numărul șomerilor a scăzut puternic, cu peste 100.000, în ultimul an, de la 630.086 în august 2015.
Șomajul este în continuare mai mare în rândul bărbaților, cu o rată de 6,8% în luna august, în timp ce, în rândul femeilor, șomajul este de doar 4,9%, mai arată datele oficiale.
CITEȘTE ȘI Angajatorii vor avea noi obligații de raportat în Registrul salariaților care “vor eficientiza” controalele Inspecției MunciiAutoritățile publică, constant, și numărul de șomeri înregistrați oficial în evidențele oficiilor pentru forța de muncă.
Datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) arată că, la sfârșitul lunii mai, 410.509 șomeri erau înregistrați oficial, ceea ce corespunde unei rate a șomajului de doar 4,6%.
Însă conform standardelor BIM, numărul de șomeri este calculat prin anchete în gospodării, care arată că numărul de șomeri este, în realitate, mai mare.
Datele privind șomajul pe baza metodologiei BIM sunt considerate ca fiind mai relevante de către specialiști, pentru că reflectă mai bine șomajul real la nivel național.