Numărul comenzilor noi din industria prelucrătoare a crescut

Numărul comenzilor noi din industria prelucrătoare a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,8%, în primele cinci luni din 2024 față de aceeași perioadă din anul precedent, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În această marjă, au fost consemnate creșteri în industria bunurilor de capital (+5,1%), în timp ce scăderi au înregistrat: industria bunurilor de uz curent (-5,2%), industria bunurilor intermediare (-4,7%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (-3,2%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
TOP 50 Cele mai profitabile companii din România CITEȘTE ȘI TOP 50 Cele mai profitabile companii din România
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit sursei citate, în luna mai din anul curent, comparativ cu intervalul similar din 2023, numărul comenzilor noi din industria prelucrătoare a scăzut cu 7,2%, ca urmare a rezultatelor mai slabe din: industria bunurilor intermediare (-10,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (-9,1%), industria bunurilor de uz curent (-7,4%) și industria bunurilor de capital (-5,2%).

Raportat la luna aprilie 2024, în mai comenzile noi din industria prelucrătoare s-au diminuat, pe ansamblu, cu 3,6%. Scăderi ale numărului de comenzi au fost înregistrate în industria bunurilor intermediare (-6%), industria bunurilor de folosință îndelungată (-4%) și în industria bunurilor de capital (-3,7%).

La polul opus s-a aflat industria bunurilor de uz curent, cu o creștere de 10,3% a comenzilor noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins