Grupul francez Michelin a anunțat miercuri că investește 60 de milioane de euro în uzina sa de cord metalic din Zalău, Michelin Zalău Cord, pentru a crește capacitatea de producție cu 50% până în anul 2019. În urma acestei investiții vor fi create 140 de noi locuri de muncă, iar producția va crește pentru a ajunge la 60.000 de tone de cord metalic pe an, până în 2019, susține grupul.
Uzina Michelin Zalău Cord este o unitate strategică pentru grup prin producția de cord metalic și asamblaje metalice, acestea fiind componente importante în producția de anvelope, scrie News.ro.
Peste 90% din producția de cord metalic a unității merge la export, uzina Michelin Zalău Cord contribuind la producția de anvelope din numeroase uzine Michelin din Europa, America și Asia.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creștere a Grupului Michelin", a declarat Sean Parry, directorul Platformei Industriale Michelin din Zalău.
Uzina produce cabluri metalice pentru producția anvelopelor Michelin.
Grupul Michelin este prezent în 170 de țări, are 111.700 de angajați și operează în 68 de unități de producție în 17 țări care au produs în total 184 de milioane de anvelope în 2015.
CITEȘTE ȘI Germanii de la Dräxlmaier își restrâng activitatea din Pitești, 800 de angajați vor fi trimiși acasă cu plăți compensatoriiGrupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajați, trei uzine, două la Zalău și una la Florești, o rețea comercială și un Centru de Excelență și servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entități Michelin din Europa.
Michelin Zalău Cord a fost construită ca o investiție green-field în perioada 2003-2004. Uzina furnizează cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei, uzinelor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme și camioane, din întreaga lume.
Uzina are în prezent 350 de angajați.