Liberty Steel achiziționează, după combinatul de la Galați, alte 3 fabrici de la Arcelor Mittal

Liberty Steel achiziționează, după combinatul de la Galați, alte 3 fabrici de la Arcelor Mittal
scris 2 nov 2018

Compania britanică Liberty Steel, care recent a convenit achiziționarea combinatului de la Galați, se pregătește pentru o nouă expansiune de proporții a capacității de producție a oțelului pe teritoriul Europei continentale, în urma unui acord condiționat în vederea achiziționării de la Arcelor Mittal a două fabrici de prelucrare a oțelului prin rulare la rece în Belgia și una în Luxemburg.

Liberty, parte din grupul GFG Alliance deținut de Sanjeev Gupta, a convenit un acord condiționat în vederea achiziționării siturilor industriale Flemalle și Tilleur de lângă Liege, Belgia, în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr total de 720 de angajați și situl industrial Dudelange, Luxembourg care are un număr de 225 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News

Această achiziție susține planul de extindere pe care grupul îl are în Europa și care a fost făcut public în anunțul dat de companie pe data de 12 octombrie prin care menționa acordul condiționat cu ArcelorMittal pentru achiziția unor mari topitorii integrate la Galați, în România, și Ostrava, în Republica Cehă, precum și achiziționarea unor fabrici la Skopje, în Macedonia, și la Piombino, în Italia. În total aceste unități înglobează un total de 12.500 de angajați, dintre care 5.600 la Combinatul de la Galați.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
ULTIMA ORĂ Grupul britanic Liberty House, controlat de indianul Sanjeev Gupta, indicat de Forbes drept cel mai ambițios industriaș din lume, cumpără combinatul siderurgic din Galați, fostul SIDEX construit de Gheorghe Gheorghiu-Dej CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul britanic Liberty House, controlat de indianul Sanjeev Gupta, indicat de Forbes drept cel mai ambițios industriaș din lume, cumpără combinatul siderurgic din Galați, fostul SIDEX construit de Gheorghe Gheorghiu-Dej

Cele două acorduri vor intra în vigoare odată cu aprobarea lor de către Comisia Europeană după îndeplinirea procedurilor impuse de către autoritățile locale, inclusiv încheierea informării și consultării primăriilor locale și Comitetelor Europene de Întreprindere (European Works Councils).

Siturile industriale de la Liege și Dudelange, împreună cu fabricile din Europa de Est și Italia, reprezintă active profitabile care consolidează prezența preponderentă a grupului Liberty în Europa continentală.

Aceste active includ și fabrica Liberty Wheels France de la Chateauroux; care în urma achiziției iminente a acesteia de la Rio Tinto, va include și cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa, localizată în Dunkerque.

Referindu-se la fabricile din Belgia și Luxemburg, directorul executiv al GFG Alliance, Sanjeev Gupta a spus: “Acestea sunt bunuri patrimoniale care se fac remarcate prin calitatea sporită și forța de muncă competentă și experimentată, pe care le primim cu brațele deschise în rețeaua pe care o clădim în Europa și care devine din ce în ce mai puternică și în Alianța GFG. Scopul nostru va fi acela de a dezvolta relații strânse de colaborare cu guvernele, sindicatele și cu celalalte părți interesate din toate aceste țări în vederea optimizării și creșterii valorii acestor active de o importanță deosebită atât pentru economia la nivel local cât și pentru economia la nivel național”.

Jay Hambro, directorul de investiții al alianței GFG Alliance a adăugat: “Aceste fabrici fac obiectul unei încorporări importate și logice în lanțul nostru de distribuție integrat european care este în proces de extindere. Prin pătrunderea pe aceste piețe cheie și marcarea extinderii teritoriale, punem baze durabile și ne consolidăm poziția competitivă la nivel internațional. Suntem încântați de integrarea acestor fabrici în flota noastră și de extinderea modelului nostru de afaceri inovativ, care se bazează pe menținerea nivelului de competență, integrarea pe verticală și asigurarea unei producții durabile în aceste locații excepționale”.

Ultimele trei fabrici reprezintă o a doua parte dintr-un ansamblu total de vânzări de locații asupra cărora ArcelorMittal și autoritarile europene care se ocupă cu reglementarea în domeniul concurenței au convenit în scopul achiziționării gigantului siderurgic Ilva, care este cel mai mare producător de produse plate din oțel carbon. Liberty a colaborat îndeaproape cu ArcelorMittal întru elaborarea unei tranzacționări care să satisfacă cerințele impuse de către Comisia Europeană și să creeze un viitor sigur pentru aceste afaceri în cadrul alianței GFG Alliance.

Liberty face parte din alianța GFG Alliance; un grup internațional de afaceri ale căror activități sunt axate pe domeniul energetic, minier, metalurgic, de inginerie, logistică și serviicii financiare cu sediul principal în Londra, și centre adiționale în Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și care își manifestă activitatea la nivel internațional în aproape 30 de țări. Alianță, care angajează la nivel global circa 14,000 de persoane și care înregistrază o cifră de afaceri de peste $15 miliarde de dolari, cuprinde sub bannerul "Liberty": industriași integrați și afaceri cu activități în domeniul metalurgic; "SIMEC" grupul de companii care se ocupă cu resursele, energia, transportul și infrastructura; Wyelands; departamentul bancar și de servicii financiare, dar și departamentul imobiliar JAHAMA Estates.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty steel
galați
arcelor mittal