Investitorii străini au de astăzi un portal guvernamental care prezintă România. Costescu spune că gestionează 61 de proiecte cu investiții potențiale de 1,5 miliarde de euro

Investitorii străini au de astăzi un portal guvernamental care prezintă România. Costescu spune că gestionează 61 de proiecte cu investiții potențiale de 1,5 miliarde de euro
scris 18 mai 2016

Investitorii străini care iau în calcul o afacere în România au începând de astăzi un portal în care pot afla detalii despre oportunitățile și specificul mediului de afaceri autohton, care poate fi accesat AICI. Șeful Departamentului pentru Investiții Străine, Manuel Costescu, afirmă că are în portofoliu și gestiune 61 de proiecte care reprezintă un potențial de investiții de aproximativ 1,5 miliarde de euro și peste 17.000 de locuri de muncă.

Platforma este structurată pe șapte secțiuni, acestea constând în: "Why invest" (De ce să investești?), "Business în Romania" (Afaceri în România/ Principalele Sectoare), "Government Support" (Sprijin guvernamental), "Life in Romania" (Viața în România), "Newsroom" (Știri/Comunicate de presă), "About us" (Despre noi) și "Contact" (Contact), împărțite la rândul lor în subsecțiuni. Fiecare dintre acestea are menirea să îl ghideze pe potențialul investitor străin către informații cu privire la indicatorii macroeconomici, educație, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, tradiții, cultură, detalii despre activitatea InvestRomania.

Urmărește-ne și pe Google News

Sunt prezentate sectoarele prioritare de anul acesta, astfel încât investitorii să aibă acces la informații ce vizează dimensiunea pieței, cei mai importanți jucători, forța de muncă disponibilă, capacitatea de export, potențialii furnizori și parteneri. Cele șase sectoare prioritare sunt: IT&C, industria Auto, industria Aerospațială, industriile Creative, Agribusiness și Bio-Economia.

VIDEO Manuel Costescu la Profit LIVE: Guvernul va promova conceptul \ CITEȘTE ȘI VIDEO Manuel Costescu la Profit LIVE: Guvernul va promova conceptul "Made in Romania"; taximetristul îmi spune că nu mai producem piulițe cum făceam odată

Pe parcursul următoarelor luni site-ul va fi actualizat cu noi analize privind sectoarele strategice, mai multe informații despre parcurile industriale și nu în ultimul rând noțiuni privind modalitățile de finanțare. 

"Am considerat că portalul este una dintre prioritățile echipei InvestRomania, dat fiind faptul că responsabilitatea noastră este aceea de a le furniza investitorilor străini cât mai multe informații relevante cu privire la oportunitățile de investiții din țară. Scopul nostru este de a promova România ca destinație în plină dezvoltare, cu potențial în crearea valorii adăugate, cu forță de muncă competitivă și caracterizată de ospitalitate, cum de altfel este", a declarat șeful Departamentului, Manuel Costescu.

În urmă cu o lună, Manuel Costescu a anunțat, la Profit LIVE, că Guvernul va încerca să extindă facilitățile acordate în sectorul IT, sub forma ajutorului de stat, și către alte domenii, precum cercetare-dezvoltare, precizând că Guvernul și-a stabilit 6 industrii pe care se focalizează: cea de mașini, cea aerospațială, bioindustria, IT-ul, agricultura și industriile creative.

În luna aprilie, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat a fost trecut de Guvern din subordinea prim-ministrului Dacian Cioloș în coordonarea directă a ministrului Economiei, vicepremierul Costin Borc, urmând să se ocupe și de promovarea relațiilor comerciale externe.

Autoritățile momesc investitorii și muncitorii străini cu acordarea rapidă a cetățeniei CITEȘTE ȘI Autoritățile momesc investitorii și muncitorii străini cu acordarea rapidă a cetățeniei

Șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, a anunțat în februarie, într-un interviu pentru Profit.ro, că Departamentul va trece în coordonarea Ministerului Economiei, vicepremierul Borc având intenția de a-l transforma într-o agenție de promovare a intereselor economice ale României.

Portofoliul de ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine a fost creat în decembrie 2012 pentru Dan Șova. Ulterior, în 2014, a fost înființat Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

În acest an, Departamentul a fost condus interimar de secretarul general, după ce Alexandru Năstase, consilier al fostului premier Victor Ponta, a demisionat de la conducere. Năstase i-a succedat în funcție lui Dan Șova, care a condus acest departament având rang de ministru delegat.

În luna februarie, Manuel Costescu, atunci director executiv la subsidiara din Londra a băncii americane JP Morgan, responsabil de relațiile băncii cu entități din sectorul public, a fost numit de către premierul Cioloș la conducerea Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, cu rang de secretar de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitori
straini
portal