Inflația din SUA încetinește sub estimări, alimentând așteptările pentru o nouă majorare semnificativă a dobânzilor. Acțiunile scad

Inflația din SUA încetinește sub estimări, alimentând așteptările pentru o nouă majorare semnificativă a dobânzilor. Acțiunile scad
scris 13 sep 2022

UPDATE 17:55 Acțiunile americane au extins declinul din debutul tranzacțiilor. S&P 500 se corectează cu 3,1%, Dow Jones cu 2,7%, iar Nasdaq Composite înregistrează un declin de 3,8%. În Europa, Stoxx 600 se depreciază cu 1,2%.

Știrea inițială

Urmărește-ne și pe Google News

Inflația din SUA a încetinit mai lent decât estimau economiștii, consolidând așteptările privind o nouă majorare semnificativă a dobânzilor la ședința Fed de politică monetară din această lună.

Rata anuală a inflației a decelerat la 8,3% în august, de la 8,5% în iulie, potrivit datelor anunțate marți de Departamentul american al Muncii. În ritm lunar, prețurile de consum au crescut cu 0,1%, după ce au stagnat în iulie.

Economiștii intervievați de MarketWatch și Bloomberg estimau o scădere lunară de 0,1% în august, care ar fi dus inflația anuală la 8%.

Deficitul de cont curent se apropie de 15 miliarde de euro la 7 luni. Investițiile străine directe cresc, cresc și datoriile externe CITEȘTE ȘI Deficitul de cont curent se apropie de 15 miliarde de euro la 7 luni. Investițiile străine directe cresc, cresc și datoriile externe

Inflația de bază, care exclude prețurile mai volatile ale alimentelor și energiei și este urmărită îndeaproape de băncile centrale, a avansat cu 0,6% față de iulie și cu 6,3% în ultimele 12 luni, depășind, de asemenea, estimările analiștilor.

Datele sunt de natură să consolideze așteptările ca Rezerva Federală să majoreze dobânda de referință cu încă cu 0,75 puncte procentuale la ședința din această lună. Ar fi a treia asftel de majorare de la începutul lunii iunie.

Principalii indici bursieri americani au deschis tranzacțiile cu deprecieri de până la 3%, în timp ce randamentele obligațiunilor au crescut. Randamentul titlurilor pe 2 ani a depășit 3,75%, un maxim al ultimelor 15 luni.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a pierdut câștigurile din prima parte a zilei și consemna un recul de 1,1% în jurul orei 16:40 (ora României), cu scăderi apropiate pe toate marile burse.  

Bitcoin a revenit sub pragul de 22.000 dolari.

Datele privind inflația din SUA “au confirmat că gloanțele Fed nu ucid inflația, iar acest lucru va fi un motiv de îngrijorare pentru mulți traderi", a comentat Naeem Aslam, analist șef de piață la Ava Trade, citat de MarketWatch.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatia sua
preturi consum
economia sua
fed
majorare dobanzi fed
actiuni americane