Încrederea în economia zonei euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape cinci ani

Încrederea în economia zonei euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape cinci ani
scris 28 sep 2019

Încrederea în economia zonei euro a scăzut în septembrie pe fondul tensiunilor comerciale globale care au afectat încrederea în industrie, însă în cel mai mare sector, al serviciilor, aceasta s-a îmbunătățit, dispersând temerile privind scăderea activității economice, transmite Reuters.

Potrivit datelor publicate vineri de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a scăzut în septembrie la 101,7 puncte, de la 103,1 puncte în luna precedentă. Este cel mai scăzut nivel din februarie 2015, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Cifra comunicată de Executivul comunitar este mai mică decât estimările analiștilor intervievați de Reuters, care se așteptau la un ușor declin, până la 103 puncte.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
GRAFIC&FOTO Bursa românească urcă pe maxime post-criză după recunoașterea ca piață emergentă. Jucătorii sunt în așteptarea unei turme de investitori de 128 de ori mai mare. Liderul mondial Vanguard, printre potențialii nou-veniți CITEȘTE ȘI GRAFIC&FOTO Bursa românească urcă pe maxime post-criză după recunoașterea ca piață emergentă. Jucătorii sunt în așteptarea unei turme de investitori de 128 de ori mai mare. Liderul mondial Vanguard, printre potențialii nou-veniți

Scăderea încrederii în economia zonei euro a rezultat în urma unei "substanțiale deteriorări" a încrederii în industrie, deoarece fabricile profilate pe export au avut de suferit din cauza escaladării tensiunilor comerciale globale, a precizat Comisia Europeană.

Încrederea în industrie a scăzut luna aceasta la minus 8,8 puncte, de la minus 5,8 puncte în august, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2013. Declinul a fost provocat de scăderea semnificativă a încrederii în industria germană, unde indicatorul a ajuns la minus 15,6 puncte, de la minus 11,2 puncte în august, cel mai scăzut din octombrie 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
economie