Guvernatorii a 20 de state americane au putea decide redeschiderea economiilor pe 1 mai, dată avută în vedere și de Donald Trump

Guvernatorii a 20 de state americane au putea decide redeschiderea economiilor pe 1 mai, dată avută în vedere și de Donald Trump
scris 16 apr 2020

Guvernatorii a aproximativ 20 de state americane care au reușit să evite forme grave ale pandemiei de coronavirus ar putea începe să-și redeschidă economiile de la 1 mai, data vizată de președintele Donald Trump, a declarat miercuri un înalt oficial din sectorul sănătății, transmite Reuters.

Robert Redfield, directorul Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor, a declarat că agenția este pregătită să asiste aceste state în procesul de ridicare a restricțiilor care vizează controlul răspândirii virusului, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Piața HORECA închisă, Marian Alecu lansează un apel: Nu vrem pomeni, ci ca Guvernul să discute. Antreprenori, profesori, academicieni, BNR - haideți la aceeași masă! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Piața HORECA închisă, Marian Alecu lansează un apel: Nu vrem pomeni, ci ca Guvernul să discute. Antreprenori, profesori, academicieni, BNR - haideți la aceeași masă!
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Există un număr de state - 19, 20 de state - care au avut cu adevărat un impact limitat al pandemiei. Deci cred că vom vedea unele state care sunt - autoritățile consideră că sunt pregătite - suntem pregătiți să-i ajutăm să redeschidă”, a spus Redfield într-un interviu acordat emisiunii  ”Good Morning America ”de la ABC.

Statele și administrațiile locale au emis ordine de „ședere la domiciliu” care afectează aproximativ 94% dintre americani pentru a stopa răspândirea COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus.

Restricțiile au lovit puternic economia Statelor Unite, lăsând șomeri milioane de americani.

În urma dovezilor că epidemia încetinește în state grav afectate, precum New York-ul, liderii politici s-au angajat în discuții dificile privire la momentul în care vor încerca să redeschidă economia fără să deschidă calea către un al doilea val mortal de infecții.

Noi date guvernamentale publicate miercuri arătă amploarea prejudiciilor economic. Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 8,7% în martie, a raportat guvernul, cea mai mare scădere de la începerea urmăririi acestui tip de date, în 1992. Cheltuielile de consum reprezintă mai mult de două treimi din activitatea economică a Statelor Unite.

În plus, producția fabricilor americane a scăzut cel mai mult din 1946, în timp ce lanțurile de aprovizionare sunt perturbate de pandemie.

Economiștii cred că economia a intrat în recesiune în martie.

„Economia este aproape în cădere liberă”, a spus Sung Won Sohn, profesor de economie la Loyola Marymount University din Los Angeles.
Bilanul deceselor din Statelor Unite - deja cel mai mare din lume - a crescut semnificativ. Numărul de decese din SUA s-a situat miercuri la 28.700, potrivit datelor Reuters, cu peste 610.000 de cazuri de coronavirus confirmate.

Guvernatorul Andrew Cuomo din New York, statul a considerat epicentrul american al pandemiei, a declarat decesul a 752 de persoane, în scădere ușoară față de ziua precedentă, dar încă ridicat - chiar și în condițiile în care numărul spitalizărilor a scăzut.

”Trebuie să construim un pod spre redeschiderea economiei”, a spus Cuomo la un briefing de știri. „Mergem către-un alt loc – o nouă normalitate.”

În New York, primarul Bill de Blasio a anunțat miercuri o inițiativă de 170 de milioane de dolari pentru a hrăni rezidenții nevoiași. De asemenea, a cerut supermarketurilor și magazinelor alimentare din cel mai populat oraș din SUA că ceară clienților să își acopere fața în timpul cumpărăturilor.

Muriel Bowser, primarul din Washington D.C., a extins situația de urgență pentru capitala Statelor Unite până la 15 mai și a cerut lucrătorilor și oaspeților hotelurilor, persoanelor care folosesc taxiuri sau servicii de ridesharing și furnizorilor de mncare să poarte măști.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
sua
economie