Femeile de peste 45 de ani care se află în căutarea unui loc de muncă reușesc să-l obțină cel mai greu, vârsta fiind, de cele mai multe ori, cauza pentru care acestea sunt respinse la angajare, chiar dacă este rareori invocată.
Potrivit analizei Great HRs Community, și bărbații după această vârstă întâmpină dificultăți mai mari în găsirea unui job față de cei mai tineri. Cu toate acestea, România este pe primele locuri în Europa în ceea ce privește diferența între rata de ocupare la femei și, respectiv, la bărbați, de 17,6%. Astfel, șase din zece femei cu vârsta între 20 și 64 de ani dețin un loc de muncă în România, față de aproape opt din zece bărbați, scrie Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Potrivit statisticii europene, româncele sunt printre cel mai bine plasate în UE în ceea ce privește deținătorii funcției de manageri. Ele ocupă 41% din aceste posturi, restul fiind deținute de bărbați. Media europeană este de 35%.
Potrivit Institutului Național de Statistică, pe segmentul de vârstă 45 - 54 de ani, femeile înregistrează o rată a șomajului de 2,8%, cu 0,8% mai mare față de femeile din segmentul 35 - 44 de ani și cu 0,2% mai mare față de bărbații din aceeași categorie de vârstă